2. 3. 2014

Gorenje na tekmi za končno tretje mesto v pokalu Slovenije za šest golov boljše od Trebanjcev

Tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Celju so osvojili rokometaši Gorenja. Velenjčani so bili na tekmi za končno tretje mesto za šest zadetkov boljši od Trima iz Trebnjega, končni izid pa je bil 35:29 (17:15).

 

 

TRIMO TREBNJE - GORENJE VELENJE 29:35 (15:17)

 

 

Celje - Dvorana Golovec, gledalcev: 350, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Nahtigal (Ljubljana).

 

 

Trimo Trebnje: Femec 1, Radelj 4, Murčehajić 4, Ratajec 3 (3), Čeh, Ferlin, Skol 1 (1), Kotar 1 (1), Sušin 4, Baznik, Rojc, Ferkulj 5, Grandovec 4, Florjančič 2, Brana, Urbič.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, N. Cehte 6, Medved 4, B. Burić, K. Cehte, Skube, Golčar 3, Šoštarič 3, Papež 3, Vrečar 1, Dobelšek 2, Gams 1, Nosan 7 (1), Oštir, Dujmovič 5 (1), Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (4) , Gorenje Velenje 2 (2).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Gorenje Velenje 16 minut.

 

 

 

Državni prvaki iz Velenja so v sobotnem polfinalu izgubili slovenski derbi s Celjani ter tako ostali brez možnosti za novo pokalno lovoriko (osvojili so jo le v sezoni 2002/03). V malem finalu za končno tretje mesto so jim nasproti stali igralci Trima, ki so na prvi sobotni tekmi v dvorani Golovec tesno izgubili proti dolenjskim tekmecem, rokometašem Sviša (23:24).

 

 

Na tekmi za tretje mesto so bili Trebanjci v igri v prvem polčasu, nato pa so na začetku drugega Velenjčani dosegli štiri gole in odločili zmagovalca. Obe ekipi sta v soboto odigrali derbija, kar se je na začetku pokazalo tudi na igrišču. Velenjčani so tekmo začeli bolje, toda več kot gola razlike so niso priigrali.

 

 

Do izida 4:3 je za državne prvake tri gole dosegel mladi Nejc Cehte, Trimo pa se je vrnil z dvema zaporednima goloma. A je Gorenje odgovorilo z delnim rezultatom 3:0. Po 6:9 so Trebanjci z vztrajno igro počasi lovili tekmece, Velenjčani pa so po nekaj črnih minutah v napadu prednost zapravili v 23. minuti, ko je bil rezultat 12:12.

 

 

Vendar jih to ni zmotilo. Z nekaj zaporednimi obrambami se je izkazal Emir Taletovič, kar so izkoristili njegovi soigralci, ki so tekmece rešetali iz protinapadov. To se je odrazilo tudi na semaforju, ki kazal 16:12, vendar so igralci Trima v zaključku ujeli priključek, saj so na odmor odšli s polovico manjšim zaostankom (15:17).

 

 

Varovanci Gorenjevega trenerja Ivana Vajdla, ki je še lani vodil Trimo, so drugih 30 minut začeli s štirimi zaporednimi goli. Velenjčani so nekaj naslednjih minut odigrali nekoliko slabše, a so vseeno zadržali prednost. To so povišali na 27:20 in kasneje na 30:23. V nadaljevanju je trener Trima Roman Šavrič priložnost dal tudi igralcem, ki so v Celju igrali manj, Velenjčani pa so v zaključku visoko prednost zadržali in osvojili tretje mesto.

 

 

Najboljši strelec tekme je bil Mitja Nosan s sedmimi goli, Nejc Cehte jih je dal šest, na trebanjski strani pa je Jaka Ferkulj zadel petkrat.

 

 

Janez Gams, igralec Gorenja: "Noč je bila kratka, večina nas je po polfinalnem porazu proti Celjanom slabo spala. Dogovorili smo se, da gremo po končno tretje mesto. Tekma kot vsaka druga, poizkušali smo dati svoj maksimum. Priložnost so dobili nekateri, ki so v sobotnem polfinalu malo manj igrali in pokazali so nekaj več želje. Zasluženo smo zmagali."

 

 

Klemen Ferlin, igralec Trima: "Za tekmo za tretje mesto lahko rečem, da nobena ekipa ni bila prava. Bili smo razočarani, nismo bili pripravljeni in niti posebej borbeni. Velenjčani so bili favoriti, želeli smo se na vsak način boriti proti njim. Iztržili smo ugoden rezultat, čeprav smo izgubili."