2. 3. 2014

Izjave po finalni tekmi slovenskega pokala Celje Pivovarna Laško - Sviš Ivančna Gorica

V taborih obeh finalistov letošnjega pokala Slovenije v moški konkurenci v Celju je bilo zadovoljstvo več kot očitno. Pri Celju Pivovarni Laško seveda zaradi nove pokalne lovorike, pri Svišu iz Ivančne Gorice pa zaradi zgodovinske uvrstitve v veliki finale.

Gašper Marguč, igralec Celja Pivovarne Laško: "Ta pokalna lovorika mi zelo ogromno pomeni. V državnem prvenstvu nimamo več veliko možnosti za naslov slovenskega prvaka, zelo smo si želeli osvojiti lovoriko. Igrali smo doma. Včeraj v polfinalu proti Gorenju smo naredili ogromno nalogo. Proti Svišu v prvem polčasu ni bilo lahko, malo smo bili živčni, v drugem polčasu pa se je odprlo in smo zasluženo zmagali."

Sebastian Skube, igralec Celja Pivovarne Laško: "Mislim, da je bilo najpomembnejše delo narejeno včeraj, ko smo v polfinalu premegali Gorenje. Tista tekma je bila na vrhunski ravni, finalna proti Svišu malo slabša. Čustveno smo prazni po včerajšnji tekmi proti Velenjčanom, ampak smo zelo veseli za ta pokal."

Gregor Pekolj, igralec Sviša Ivančne Gorice: "Neverjetno smo zadovoljni. S samo uvrstitvijo na zaključni turnir smo bili presenečeni, da smo prišli v finale, je pa to nekaj zgodovinskega, neverjetnega. Tega se bomo še dolgo spominjali. Občinstvo je bilo prekrasno, to te še malo podžge, da zdržiš do konca, ker smo bili že res izmučeni."

Klemen Sašek, igralec Sviša Ivančne Gorice: "To je za večino fantov nekaj novega, igrati pred takimi gledalci, nabito dvorano. Prvi polčas smo se fenomenalno upirali domačinom, v drugem smo malo popustili. Na koncu je razlika mogoče malo prevelika, ampak se ne 'sekiramo' preveč. Sem smo prišli in naredili, kar smo lahko."

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Gregor Katič