6. 3. 2014

Zagorjanke v regionalni ligi na gostovanju na Hrvaškem premagale Lokomotivo iz Zagreba

V dvanajstem krogu v regionalni ligi za ženske je ekipa GEN-I Zagorje gostovala pri zagrebški Lokomotivi na Hrvaškem. Zagorjanke so po velikem preobratu v drugem polčasu (po prvem so zaostajale z 11:16) na koncu zmagale proti Hrvaticam s 30:26.

Zagorjanke so še drugič v letošnji sezoni v regionalni ligi premagale Lokomotivo, tokrat na njenem igrišču v Zagrebu. Začetek tekme je bil zelo živčen, v šesti minuti pa je bil izid le 1:1. Sredi prvega polčasa so gostiteljice povedle s 6:5, v nadaljevanju pa je slovenska ekipa prikazala precej slabšo igro in med drugim zapravila tudi dve sedemmetrovki.

Prvi polčas je Lokomotiva dobila kar s petimi zadetki prednosti (16:11), v drugem pa je prišlo do popolnega preobrata. Ekipa trenerja Bojana Voglarja je zaigrala odlično v obrambi in napadu, v 50. minuti pa je povedla s plus štiri (24:20). Na krilih odlične vratarke Peričeve (skupaj 16 obramb) so Zagorjanke do konca uspešno ohranile razliko in zmagale s 30:26.

Zagorjanke so v letošnji regionalni ligi odigrale šest tekem, proti Lokomotivi pa so dosegle tretjo zmago v tem tekmovanju. Strelke za GEN-I Zagorje proti Lokomotivi: Irman 9, Okleščen in Ljubas po 6, Mrmolja 4, Ugrin in Gregorc po 2, Ferfolja 1. Pri Lokomotivi sta bili najboljši strelki Gače (6) in Bozović (5).

Že v nedeljo, 9. marca 2014, čaka Zagorjanke nova tekma v regionalni ligi. Ob 17. uri bo v dvorani Polaj v Trbovljah gostovala Podarvka Vegeta iz Koprivnice, večkratni državni prvak in pokalni zmagovalec Hrvaške.

Foto: Spletna stran RK GEN-I Zagorje