7. 3. 2014

Krim Mercator v predzadnjem krogu drugega dela v ligi prvakinj gostuje pri Larviku na Norveškem

V petem (predzadnjem) krogu drugega dela evropske lige prvakinj rokometašice Krima Mercatorja čaka gostovanje na Norveškem. Krimovke se bodo v skupini 2 v soboto, 8. marca 2014, ob 18.15 pomerile z aktualnim evropskim podprvakom Larvikom.

Na prvih štirih tekmah v drugem delu tekmovanja so slovenske prvakinje dosegle le eno zmago, edini par točk pa so osvojile prav proti Larviku. Prvega februarja letos so v uvodnem krogu v dvorani v Stožicah po odlični igri nadigrale Norvežanke s 24:18 (12:10), nato pa trikrat zapored izgubile – proti Budućnosti v Podgorici (15:30) ter proti Györu na Madžarskem (24:27) in v Ljubljani (22:24). Še slabši izkupiček ima Larvik, ki je na štirih tekmah zbrala samo eno točko, osvojil pa jo je na gostovanju pri Budućnosti (19:19).

Krimovke imajo le še teoretične možnosti za drugo mesto v skupini 2 (trenutni vrstni red: Györ 7 točk, Budućnost 6, Krim 2, Larvik 1) in uvrstitev na zaključni turnir četverice v Budimpešti, a bi se moral zgoditi še kakšen čudež. Ekipa trenerja Toneta Tislja bi morala premagati tako Larvik v gosteh kot Budućnost doma, poleg tega pa bi morala ekipa iz Podgorice doma izgubiti z madžarskim Györom. Vse tri zadeve so dokaj možne, precej neuresničljivo pa je dejstvo, da bi morale Črnogorke v Stožicah pasti z najmanj petnajstimi zadetki razlike.

Tega se zaveda tudi Krimov trener Tone Tiselj. "Letošnja liga prvakov se je za Larvik, tako kot tudi za nas, glede uvrstitve na zaključni turnir končala v prejšnjem krogu. Moja dekleta so se na zadnji tekmi proti Györu borile do zadnjega atoma moči ter pokazala pravi karakter in srce. Upam, da bomo tako odigrala na takšen način, čeprav po drugi strani drži, da je iz tekme v tekmo težje. Proti Györu je bil prisoten velik športni motiv, da bi prvič premagali Madžarke in zadržali še nekaj možnosti za zaključni turnir, a zdaj tega ni več," pravi trener Tone Tiselj.

"Kljub temu bi morebitno popuščanje in slaba igra šla v največjo škodo igralk. Verjamem, da so dovolj zrele in pametne, da bodo tudi proti Larviku in Budućnosti odigrale tako, kot je potrebno, kajti v končni fazi gre tudi za njihovo prihodnost," ocenjuje trener Tiselj. O Larviku Tiselj dodaja: "Dobro ga poznamo. Po tekmi z nami, na kateri se je poškodovala krožna napadalka Isabel Blanco, so se v njihovi ekipi pojavile še dodatne težave tako v obrambi kot napadu. V zadnjih dveh letih smo se Larviku zelo približali, prav proti njemu pa smo odigrali dve najboljši tekmi v tem obdobju: prvo polfinalno v lanski sezoni in uvodno v letošnji ligi prvakov."

Na tekmi proti Budućnosti se je po osmih mesecih (poškodba in operacija kolena) v Krimov gol vrnila hrvaška reprezentantka Jelena Grubišić. "Na žalost skoraj nimamo več možnosti za uvrstitev na zaključni turnir lige prvakinj, a tudi na zadnjih dveh tekmah v skupini bomo šle na zmago. In to kljub precej oslabljeni igralski zasedbi, svojo nalogo na igrišču pa moramo oddelati pošteno in korektno. Situacija v klubu je težka, toda igralke smo profesionalke in se moramo tako na igrišču kot izven njega v tem slogu tudi obnašati. Zaradi vsega, kar se dogaja, se je res malce težje zbrati in motivirati na treningih in tekmah, a sem prepričana, da nam bo uspela," napoveduje vratarka Jelena Grubišić.

Ker Tamara Mavsar še ni povsem nared po bolezni, ki jo je staknila že pred tekmo z Györom, je v zadnjem času več priložnosti za igro na levem krilu dobila Maja Zrnec. "K obema zadnjima tekmama bomo seveda pristopile tako, kot je potrebno, čeprav nimamo več možnosti za napredovanje na zaključni turnir. Larvik dobro poznamo, zato upam, da bomo tudi na Norveškem pokazale in dokazale, da prepričljiva zmaga in dobra igra proti njemu na prvi tekmi v Stožicah ni bila naključje," napoveduje Krimova krilna igralka Maja Zrnec, ki je k uspehu proti Larviku v Ljubljani prispevala dva zadetka.

Tekma Larvik - Krim Mercator bo v soboto, 8. marca 2014, ob 18.15 v dvorani Larvik Arena. Sodila jo bosta Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies, delegatka pa bo Nizozemka Monique Alsemgeest.

Foto: Spletna stran HC Larvik

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14