10. 3. 2014

Zagorjanke do četrte zmage v regionalni ligi, v Trbovljah je padla hrvaška Podravka Vegeta

Igralke ekipe GEN-I Zagorje, varovanke trenerja Bojana Voglarja, so sredi prejšnjega tedna najprej premagale zagrebško Lokomotivo, nato  pa v nedeljo še Podravko Vegeto, nekdanjega evropskega prvaka iz Koprivnice. Zagorjanke so v Trbovljah slavile s 26:24 (11:10).

 

 

Zagorjanke v končnico sezone očitno prihajajo v vrhunski formi, saj so v regionalni ligi dosegle drugo zaporedno zmago. Čeprav imajo doslej odigranih samo šest tekem, postajajo legitimne kandidatke za uvrstitev na zaključni turnir štirih najboljših ekip v letošnji sezoni.

 

 

Gostje iz Koprivnice so na tekmi, ki se je zaradi zasedenosti dvorane v Zagorju igrala v Trbovljah, sicer povedle in v 11. minuti vodile s 5:4, a se je prvi polčas končal v korist gostiteljic (11:10). Podravka je nato preobrnila potek tekme in povedla s 14:13, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzele varovanke trenerja Bojana Voglarja. Neli Irman je bila spet nezgrešljiva, Andrea Perić solidna v vratih in po 15:14 v 39. minuti je bila prednost vedno na strani Zagorjank, ki so se ob koncu veselile zaslužene zmage.

 

 

Najboljša strelka pri ekipi GEN-I Zagorje je bila Irmanova z 9 zadetki, med strelke pa so se vpisale še Mitruševska (5), Ugrin, Ljubas (po 4), Ferfolja in Mrmolja (po 2). Pri gostjah je bila najbolj učinkovita Jelena Živković z 8 zadetki.