15. 3. 2014

Celje Piv. Laško - Ribnica Riko hiše 36:30 (20:15)

V prvem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so se igralci Celja Pivovarne Laško pomerili z ekipi Ribnica Riko hiše. Tekma v dvorani Zlatorog se je končala z zmago celjskega kluba s 36:30 (20:15).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RIBNICA RIKO HIŠE 36:30 (20:15)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 324, sodnika: Pirc (Krško) in Nahtigal (Ljubljana).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Mlakar 1, Marguč 10 (3), Žuran 2, Janc, Razgor 2, Ranevski, Skube 3, Miklavčič 4, Slišković 7, Zelenović 3, Žabič, Bundalo, Mačkovšek 3, Žvižej 1.

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Leban 9 (1), Merhar 1, Košmrlj, Atanasov 4, Omahen, Pahulje, Grebenc 2, Henigman, Nosan 3 (2), Andoljšek, Pucelj 2, Abrahamsberg 3, Batinić 2 (1), Markovič 4.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Ribnica Riko hiše 5 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Ribnica Riko hiše 14 minut.

Od pokalnega sklepnega turnirja močno okrepljeni Celjani (iz Dinama iz Minksa so prišli Borut Mačkovšek, Uroš Bundalo in David Miklavčič) so zmagovito začeli končnico za prvaka v tekmovalni sezoni 2013/14. Ribničani so jim bili povsem enakovredni v uvodnih dvajsetih minutah, po izidu 12:12 pa so na parketu Zlatoroga zagospodarili izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta.

V zadnjih desetih minutah prvega polčasa so si priigrali pet golov prednosti (20:15), v drugi polovici tekme pa so brez stresnih trenutkov osvojili načrtovani točki. Največ so vodili z osmimi goli: v 35. minuti je bilo na semaforju 23:15, v 39. 25:17, v 49. minuti pa 32:24.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč z desetimi in Ivan Slišković s sedmimi zadetki, v poraženi pa je Patrik Leban dosegel devet golov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, ribniška pa v Velenju. Obe tekmi bosta v sredo, 19. marca.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14