19. 4. 2014

Sviš Ivančna Gorica - Krško 34:25 (16:11)

Tekma med zadnjeuvrščenima ekipama v končnici za obstanek v 1. NLB Leasing ligi za moške je pripadla Svišu iz Ivančne Gorice. Sviš je na domačem igrišču nadigral goste iz Krškega s 34:25 (16:11).

SVIŠ IVANČNA GORICA - KRŠKO 34:25 (16:11)

Ivančna Gorica - Športna dvorana, gledalcev: 150, sodnika: Masleša (Trbovlje) in Pangerc (Škofljica).

Sviš Ivančna Gorica: Marjanović, Tekavec, Zidar 1, Potokar 2, Zavodnik 5, Muhovec, S. Stopar 4 (1), Pekolj 3, Bučar, Kalabič 4, Strmole 1, Slapničar, Sašek 5, G. Stopar 2, Sendelbah 3, Tomšič 4 (1).

Krško: Miklavčič 3, Dimc 1, Romih, Dular, Ban 3, Cerjak 2, Sobotič 1, Kozole, Kučić, Polutnik, Kastelic, Škafar 1 (1), Čanžar 6 (4), Koprivc 1, Zoran 3, Omerzel 4.

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 2 (2), Krško 5 (5).

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6 minut, Krško 2 minuti.

Rokometaši iz Ivančne Gorice so zanesljivo dobili derbi dna prvenstvene razpredelnice. Pred tekmo sta imela oba kluba po dvanajst točk, zdaj pa ima Sviš pred Krčani dve točki naskoka (14:12).

Tekma je bila odprta do izida 5:5, nato pa so gostitelji z delnim izidom 5:0 napovedali, da nameravajo na velikonočno soboto doma osvojiti obe točki. Razlika je v prvem delu narasla že na 13:8, gostje pa so se trudili, da bi zaostanek vendarle znižali, a je ob menjavi strani še vedno znašala pet golov (16:11).

Večji del drugega polčasa je razlika znašala štiri do pet golov, v zadnji četrtini pa so gostitelji še enkrat zaigrali bolj učinkovito in prednost počasi višali. V predzadnji minuti je po golu Simona Stoparja razlika znašala že deset golov.

Prihodnji teden Krško čaka tekma z Ormožani, rokometaši iz Ivančne Gorice pa se bodo pomerili z ljubljanskim Slovanom.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14