12. 7. 2014

V Teheranu moška mladinska reprezentanca Slovenije premagala izbrano vrsto Irana do 21 let

V okviru priprav na bližnje evropsko prvenstvo v Avstriji je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala še tretjo tekmo na gostovanju v Iranu. Domačo reprezentanco do 21 let so slovenski mladinci premagali s 24:21 (14:14).


IRAN (U-21) - SLOVENIJA (U-20)  21:24 (14:14)


Teheran - Športna  rokometna dvorana Teheran, sodnika: Hosni in Hubibi (oba Iran).


Iran: Kazani (2 obrambi), Abedi (3 obrambe), Mahmed, Golab, Shamle, Shaveizi 2 (2), Seidali 3, Taheri, Dodras 5, Sadegzadah 1, Ramezani 1, Kabirian 2, Kazemi, Norozi 5 (3), Roofi 2, Yasafi , Kardian, trener: Taheri.


Slovenija: Kastelic (5 obramb), Blaževič (5 obramb), Blagotinšek 2, Suholežnik , Groff, Maroh 3, Janc 3 (1), Jurečič 3, Ovniček 3, Lapajne, Gjerek 1, Levc 4, Kodrin 2, Bratkovič 1, Jenko Bogdanič 2, Šol 2, trener: Ivezič.


Sedemmetrovke: Iran 5 (5), Slovenija 1 (1).


Izključitve: Iran 8 minut, Slovenija 10 minut.



Tudi drugo srečanje naše mlade reprezentance do 20 let z nekaj let starejšimi vrstniki, iransko reprezentanco do 21 let, je bilo podobno kot prvo. Izenačeno skoraj do konca tekme, ko so slovenski rokometaši spet pokazali več zrelosti.


Iranski selektor je sicer hotel v uvodu tekme v napadu presenetiti z igro brez vratarja in s sedmimi igralci v polju, a so naši mladinci to zamisel učinkovito preprečili. Takšno iransko igro so sicer znali kaznovati, vendar pa jim ni uspelo priigrati kakšne večje prednosti.


V tekmi gol za gol je bilo srečanje izenačeno tako v prvem polčasu kot tudi v večjem delu drugega. Le na začetku drugega dela so domači ušli za tri zadetke, a so jih naši ujeli. Zmago so si zagotovili v zadnjih petih minutah.


Kako izjemno borbeno je bilo srečanje dokazuje minimalen rezultat v drugem polčasu, ko so Iranci zadeli le sedemkrat. Slovenci so kar 49-krat prekinili iranske napade, takšna fanatična obramba pa jim je tudi prinesla končno rezultatsko prednost, četudi sta na klopi ostala poškodovana Kodrin in Lapajne.


Po današnji tekmi se jima je pridružil še Šol. Magnetno slikanje v eni teheranskih bolnišnic bo jutri pokazalo, ali gre morebiti pri kom za kakšno resnejšo poškodbo.


Jutri pozno zvečer bo še zadnje srečanje, tokrat še drugič z A selekcijo Irana, kmalu zatem pa naše čaka že povratek v domovino.


Trener Slavko Ivezič je o turneji dejal: "Tekme smo imeli v pravem trenutku. Morda so bile glede na fizično prevlado obeh iranskih ekip celo malo prezgodaj oziroma prezahtevne, a bile so koristne za vse, saj se tudi Iranci pripravljajo na svoja azijska prvenstva. Preizkusili smo vse tri obrambe in tudi napad na različne obrambe, preizkusili smo vse igralce v vseh možnih postavitvah. Tudi minutažo smo razdelili enakomerno med vse igralce in oba vratarja. Žal mi je za poškodbe. Upam, da bomo tudi po zadnji tekmi ostali vsaj v trenutni sestavi in da bodo v prihodnjem tednu poškodovani že nared, da bomo čim bolje izkoristili zadnji del priprav."


Slovenska reprezentanca bo priprave nadaljevala prihodnji teden v Slovenj Gradcu. (rp)