24. 9. 2014

Mlinotest Ajdovščina – Zelene doline Žalec 27:28 (14:17)

Mlinotest Ajdovščina – Zelene doline Žalec 27:28 (14:17)

 

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 100 gledalcev. Sodnika: Majer Dominik in Žitnik Boštjan (oba Trebnje), delegat Stropnik Feliks (Kozina)

 

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Lokar, Polanc, Tripkovič, Čermelj, Jonovič 1, Rojc 5, Svetik 6, Brecelj, Pipan, Čajko 1, Srečkovič (12 obramb), Kavčič 1, Kodele 2, Ferfolja 7 (4), Schuster 4; trener Dušan Vidmar

 

RK Zelene doline Žalec: Pikl (8 obramb), Majcen 3, Korotaj 7, Sutaj 2, Borovčak, Turnšek 3 (1), Okleščen 5, Potočnik, Zrnec 2 (1), M. Košir, Feldin, Pirc 4, J. Košir, Kompan 2, Pandžič (1 obramba); trener Nikola Bistrovič

 

Sedemmetrovke: Mlinotest 5 (4); Zelene doline 3 (2)

Izključitve: Mlinotest 6 minut, Zelene doline  10 minut

 

V zaostali tekmi 1. kroga 1.A DRL se je v Ajdovščini domači Mlinotest pomeril z močno okrepljeno ekipo iz Žalca. Medtem ko pri domačih skorajda ni sprememb v primerjavi z lansko sezono (nova je le mlada Eleonora Kodele, v matični klub pa se je vrnila Mateja Kavčič), so se Žalčanke zelo okrepile (prišle so: reprezentantka Maja Zrnec, Špela Okleščen, Barbara Borovčak, Amra Pandžič ter Tjaša Pikl). Poudariti je treba tudi, da obe ekipi v novo prvenstvo vstopata z novima trenerjema. Medtem ko ima gostujoči trener Nikola Bistrovič že izkušnje s prvo žensko ligo, pa je domači strateg Dušan Vidmar novinec v tem tekmovanju.

 

Srečanje so bolje začele gostje, ki so si v začetku priigrale dva zadetka prednosti. Od 18. do 20. minute so nato s tremi zaporednimi goli prednost povečale na +5. Domače so nato do odmora razliko znižale.

 

V drugem polčasu so gostje držale prednost, ki se ni spustila na manj kot dva gola. Toda v 59. minuti so Mlinarke po nekaj napakah gostij in odličnih obrambah domače vratarke Sandre Srečkovič prišle na gol zaostanka in imele dva napada za izenačenje. A ni jim uspelo in v lepi, borbeni in zanimivi tekmi so zasluženo zmagale gostje.

 

Rokometašice Mlinotesta čaka v 2. krogu primorski derbi v Piranu, igralke Zelenih dolin Žalca pa bodo doma gostile novopečenega prvoligaša Branik Maribor. Obe tekmi bosta v soboto !