5. 10. 2014

Celjani praznih rok iz Francije

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu evropske lige prvakov (skupina C) v gosteh izgubili proti francoskem Montpellierju z 29:35 (18:14). V tretjem krogu bodo Celjani v četrtek, 9. oktobra, igrali proti Čehovskim medvedom v Rusiji.


MONTPELLIER – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:29 (14:18)


Montpellier - Arena Montpellier, gledalcev: 5500, sodnika: Lorente in Serradilla (oba Španija).


Montpellier: Losert, Mesnard, Siffert, Simonet 2, Tej 3, Grebille 8, Dolenec 1, Guigou 3, Borges, Gutfreund, Thouvenot, Saidani, Gaber 2, Kavtičnik 6, Fabregas, Gajić 10 (3).


Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 2, Ivić, Žuran, Janc 8, Razgor 3 (1), Marguč, Poteko 2, Skok, Miklavčič, Slišković 6, Zarabec 5 (3), Kodrin, Pešić, Kasal, Žvižej 1.


Sedemmetrovke: Montpellier 3 (3), Celje Pivovarna Laško 6 (4).


Izključitve: Montpellier 6 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.


Rdeči karton: Poteko (Celje Pivovarna Laško, 32. minuta).



Celjska zasedba je doživela drugi poraz v nizu v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, po domačem porazu proti makedonskemu Vardarju iz Skopja ji je rokometno mero vzel še francoski podprvak iz Montpellierja. Slovenski prvak se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomeril s ruskimi Čehovskimi medvedi. Tekma bo v četrtek, 9. oktobra, v Čehovu.


Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so v prvi četrtini tekme prikazali izjemno dobro predstavo. Obramba je bila na najvišji možni ravni, napad raznovrsten, hiter in dinamičen, vse to pa se je lepo videlo na "filmu tekme". Slovenski prvaki so po desetih minutah vodili s 7:3, njihove igrivosti pa ni zaustavila niti domača minuta odmora. Dve minuti kasneje so svojo prednost povišali na +6 (9:3).


V nadaljevanju je do sape prišel tudi slovensko obarvani Montpellier, z nekaterimi taktičnimi spremembami - bilo je tudi nekaj celjskih kadrovskih menjav - je hitro ujel pravi ritem in znižal na 10:11. Po Tamšetovi minuti odmora se je celjska igra vrnila na uvodne tirnice, v 25. minuti so si slovenski državni in pokalni prvaki znova priigrali lepo prednost štirih golov (14:10), ki so jo ubranili do odhoda na veliki odmor (18:14).


Začetek drugega polčasa se ni začel po željah celjskih rokometašev, v drugi minuti nadaljevanja so ostali brez stebra obrambe Vida Poteka, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeč karton. Francoski podprvak je to nemudoma izkoristil in po golu Vida Kavtičnika v 37. minuti tekmo postavil v začetno izhodišče (19:19).


V zadnji tretjini tekme Tamšetovi izbranci ponovili napake s prve tekme pred dobrim tednom dni proti Vardarju. V prelomnih trenutkih dvoboja so se jim enostavno prevečkrat zatresle roke, slovensko obarvani Montpellier, na čelu z Draganom Gajićem, Matejem Gabrom, Juretom Dolencem in Kavtičnikom - Borut Mačkovšek ni igral, ker je še vedno v obdobju rehabilitacije - pa je počasi prevzel popoln nadzor na igrišču.


Montpellier je v 43. minuti z golom razpoloženega Kavtičnika prvič na tekmi povedel s 23:22, od tedaj naprej pa si ni več privoščil primanjkljaja na svojem rokometnem računu. Z učinkovito igro je drugi polčas dobil z 21:11 in celjski ekipi prizadejal drugi poraz na mednarodni sceni v tej sezoni.


V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc z osmimi in Ivan Slišković s šestimi zadetki, v francoski pa je Gajić dosegel deset, Mathieu Grebille pa osem golov. (sta)



Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško



EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15