8. 10. 2014

Ženska reprezentanca odpotovala v Podgorico, namesto Korenove povabljena Ljepoja

Selektorka Marta Bon je svoje varovanke tudi tokrat zbrala v Ljubljani, a brez težav s poškodbami žal tudi tokrat ne gre. Že dalj časa je odsotna  Nina Jeriček, ki okreva po poškodbi kolena, zdaj pa ima težave s poškodbo rame še Alja Koren. Namesto nje je Bonova v izbrano vrsto povabila Natašo Ljepojo, krožno napadalko GEN-I Zagorja in mladinsko reprezentantko.

 

 

Dekleta so v Ljubljani opravila tri treninge, s pripravami za kvalifikacijski turnir, ki bo v začetku decembra v Švici, pa bodo nadaljevala v Podgorici. Črna gora se namreč pripravlja za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu (Madžarska/Hrvaška) in bo več kot primeren partner za vadbo, saj gre za reprezentanco, ki sodi v evropski in svetovni vrh.

 

 

Za slovenska dekleta bo to dobrodošla preizkušnja, saj bodo s selekcijo Črne gore odigrale dve prijateljski tekmi. Prva bo v četrtek, 9. oktobra ob 18.30 v Podgorici, druga pa v soboto, 11. oktobra, ob 17.15 ravno tako v Podgorici. Vmes bodo Slovenke v petek, 10. oktobra, odigrale še trening tekmo z Nikšićem (ob 16.30 v Nikšiću).

 

 

"Veseli nas, da smo dobili povabilo reprezentance, ki sodi v najožji svetovni vrh. Imamo lepo priložnost za izmenjavo pogledov, izkušenj in znanja," je povedala selektorka Marta Bon.

 

 

Slovenke sicer od 3. do 6. decembra čaka predkvalifikacijski turnir za SP 2015. Turnir bo v Švici, naše se bodo ob gostiteljicah pomerile še z Belorusijo in Grčijo, v kvalifikacije pa se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.

 

 

Na seznamu so:

 

Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje)

 

Sanja Gregorc (Krim Mercator)

 

Ana Gros (Metz – Francija)

 

Iris Guberinić (Frisch auf Göpppingen - Nemčija)

 

Lara Hrnčič (Krim Mercator)

 

Neli Irman (Lokomotiva Zagreb – Hrvaška)

 

Alja Jankovič (Krim Mercator)

 

Nataša Ljepoja (GEN-I Zagorje)

 

Lina Krhlikar (Vulkan Ladies – Nemčija)

 

Barbara Lazović (Vardar – Makedonija)

 

Miša Marinček (Krim Mercator)

 

Tamara Mavsar (Krim Mercator)

 

Ana Petrinja (Cetate DevaTrans – Romunija)

 

Sergeja Stefanišin (Krim Mercator)

 

Maja Šon (Nimes – Francija)

 

Branka Zec (Vulkan Ladies – Nemčija).