9. 10. 2014

V predmestju Moskve Celjani proti Čehovskim medvedom do prvih točk v ligi prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu evropske lige prvakov (skupina C) v gosteh premagali ruske Čehovske medvede s 35:30 (17:15). Celjani so s tem dosegli prvo zmago v letošnjem tekmovanju.

 

 

ČEHOVSKI MEDVEDI - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:35 (15:17)

 

 

Čehov - Olimpijska dvorana, gledalcev: 1500, sodnika: Din in Dinu (oba Romunija).

 

 

Čehovski medvedi: Grams, Pavlenko, Santalov, Kornev 1, Kovalev 7 (1), Kotov 4, Černoivanov 2, Andrejev, Kuretkov, Makarov 1, Dereven 1 (1), Ostaščenko 3, Carapkin, Otrezov 1, Šelmenko 1, Žitnikov 9.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Skok, Lesjak, Blagotinšek, Ivić 1, Žuran, Janc 6, Razgor, Marguč, Poteko 2, Miklavčič 5, Slišković 9, Zarabec 8 (1), Kodrin, Pešić, Kasal 1 (1), Žvižej 3.

 

 

Sedemmetrovke: Čehovski medvedi 3 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (2).

 

 

Izključitve: Čehovski medvedi 10 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so po uvodnih porazih z makedonskim Vardarjem iz Skopja in francoskim Montpellierjem v tretjem poskusu vendarle okusili slast zmage na mednarodnem prizorišču. V predmestju ruskega glavnega mesta, teoretično "najlažjem" gostovanju v skupinskem delu lige prvakov v tej sezoni, so na kolena položili Čehovske medvede.

 

 

Varovance trenerja Branka Tamšeta v prihodnjem krogu čaka izjemno težka naloga, saj bodo gostili rokometnega velikana iz madžarskega Veszprema. Tekma se bo v soboto, 18. oktobra, v dvorani Zlatorog pričela ob 20.30.

 

 

Celjani so slabo odprli tekmo v Čehovu. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, predvsem obramba ni bila na najvišji ravni, kar so izbranci slovitega domačega trenerja Vladimirja Maksimova s pridom izkoristili in imeli vajeti igre v svojih rokah.

 

 

Slovenski prvaki so po zaostanku dveh golov vendarle strnili svoje vrste. Z veliko hitrejšo in enostavnejšo igro so prevzeli popoln nadzor na igrišču ter si (po zaostanku s 7:8) v 19. minuti priigrali lepo prednost štirih golov (12:8).

 

 

Tri minute kasneje so si po dveh zaporednih golih Blaža Janca - v uvodnih dvajsetih je igra v napadu slonela na hrvaškem "ostrostrelcu" Ivanu Sliškoviću in Mihi Zarabcu, ki sta v prvem polčasu dosegla po pet golov - priigrali še bolj izrazito zalogo v zadetkih (15:10).

 

 

V končnici prvega polčasa so močno popustili, na velik odmor pa vendarle odšli s prednostjo dveh golov (17:15). Tamšetovi izbranci so v začetku drugega polčasa prikazali medlo igro in gostiteljem omogočili, da so kmalu izenačili na 18:18, v 36. minuti pa ponovno zaostali (19:20). V nadaljevanju sta se ekipi neprestano izmenjavali v vodstvu, po celjskem vodstvu s 24:22 pa padli v "kreativno luknjo".

 

 

Po nekaj zgrešenih strelih iz lepih položajev so bili sredi druge polovice tekme znova v primanjkljaju (24:25), a njihovo črno obdobje je bilo kratkotrajno, v nadaljevanju so naredili delni izid 4:0 in v 49. minuti povišali na 28:25. A Celjani lepe zaloge v zadetkih niso ubranili, v 54. minuti so jih gostitelji ne le ujeli, temveč celo prehiteli (29:30).

 

 

Toda Tamšetovi izbranci so v prelomnih trenutkih dvoboja vendarle zmogli dovolj modrosti za prvo zmago v ligi prvakov. Končnico so odigrali naravnost sijajno in z delnim izidom 6:0 povsem zasenčili rokometaše iz Čehova.

 

 

V celjski ekipi sta bila na tekmi strelsko najbolj razpoložena Slišković in Zarabec. Prvi je dosegel devet, drugi pa osem golov. Izkazal se je tudi vratar Matevž Skok s 15 obrambami. (sta)

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15