9. 10. 2014

Slovenske rokometašice zmagale v Podgorici

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji prijateljski tekmi v Podgorici premagala Črno goro z 28:26 (12:15). V soboto se bodo Slovenke še enkrat srečale s Črnogorkami.

ČRNA GORA - SLOVENIJA 26:28 (15:12)

Podgorica - Dvorana Morača, gledalcev: 600, sodnika: Mitrović in Vešović (oba Črna gora).

Črna gora: Rajčić, Bajraktarović, Bulatović, B. Pavićević 1, Ujkić, Despotović 1, Jovanović 5, I. Pavičević, Klikovac, Ramusović 2, Agović, Malović 1, Jauković 1, Bulatović 7, Mehmedović 7, Knežević 1.

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Janković 1, Krhlikar 2, Gros 4, Hrnčič, Mavsar 5, Lazović 3, Irman 4, Gregorc 1, Guberinić 1, Petrinja 1, Šon 6, Ljepoja.

Sedemmetrovke: Črna gora 7 (6), Slovenija 3 (1).

Izključitve: Črna gora 6 minut, Slovenija 2 minuti.

Vodstvo ženske reprezentance se je odločilo, da bo teden Evropske rokometne zveze (EHF) preživelo v deželi olimpijskih podprvakinj iz Londona ter evropskih prvakinj iz Srbije leta 2012. Nekoliko oslabljene Slovenke - nastopile so brez Nine Jeriček in Alje Koren - so prijetno presenetile in v današnji prvi pripravljalni tekmi na kolena spravile favorizirane Črnogorke.

Izbranke Marte Bon so bile povsem enakovredne gostiteljicam. Boljšo predstavo so prikazale v drugem polčasu, ko so nevtralizirale zaostanek iz prve polovice tekme, v prelomnih trenutkih dvoboja pa nato še tehtnico nagnile na svojo stran.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Maja Šon s šestimi goli, Tamara Mavsar jih je prispevala pet, Ana Gros in Neli Irman pa po štiri.

Slovenijo v petek čaka še prijateljska tekma z ekipo iz Nikšiča, dan kasneje pa bo za zaprtimi vrati odigrala še eno pripravljalno tekmo s črnogorsko izbrano vrsto.

Slovenske rokometašice se v Črni gori pripravljajo za prvi del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2015. Od 3. do 6. decembra bodo nastopile v Zürichu, kjer bodo nastopile še Švicarke, Belorusinje in Grkinje, v dodatne kvalifikacije pa se bodo uvrstile le v primeru, da osvojijo prvo mesto na omenjenem turnirju. (sta)