11. 10. 2014

Črnogorke v drugo ugnale naše rokometašice

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji prijateljski tekmi v Podgorici izgubila s Črno goro s 26:29 (14:17). Na prvi tekmi v četrtek so zmagale slovenske rokometašice z 28:26 (12:15).

 

 

ČRNA GORA - SLOVENIJA 29:26 (17:14)

 

 

Podgorica - Dvorana Morača, sodnika: Kaludjerović in Vujačić (oba Črna gora).

 

 

Črna gora: Rajčić, Bajraktarović, Petrović 3, B. Pavićević 5, Ujkić, Despotović 2, Jovanović, I. Pavičević, Klikovac, Ramusović 2, Agović 2, Lazović 2, Malović, Jauković 2, Bulatović 9, Knežević 2.

 

 

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Janković, Krhlikar 4, Gros 2, Hrnčič 2, Mavsar 5, Lazović 2, Irman 4, Gregorc 1, Guberinić, Petrinja 3, Šon 3, Ljepoja.

 

 

Sedemmetrovke: Črna gora 4 (2), Slovenija 2 (1).

 

 

Izključitve: Črna gora 4 minute, Slovenija 2 minuti.

 

 

 

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so v četrtek nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo premagale olimpijske podprvakinje iz Londona ter evropske prvakinje iz Srbije leta 2012.

 

 

Na današnji povratni medsebojni tekmi v podgoriški dvorani Morača, ki je bila zaprta za javnost, pa so morale priznati premoč črnogorskim igralkam.

 

 

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tamara Mavsar s petimi goli, Lina Krhlikar in Neli Irman sta jih dosegli po štiri. V črnogorski reprezentanci je blestela Katarina Bulatović, ki je dosegla devet zadetkov.

 

 

Za slovensko reprezentanco sta bili tekmi v Črni gori dobrodošli pred prvim delom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2015, ki bo med 3. do 6. decembrom v Zürichu.

 

 

Na tem turnirju bodo nastopile še Švica, Belorusija in Grčija, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto. (sta)