11. 10. 2014

Sviš - Urbanscape Loka 33:31 (17:14)

V šestem krogu v 1. NLB Leasing ligi so igralci Sviša iz Ivančne Gorice dosegli prvo zmago. Doma so bili boljši od škofjeloške ekipe Urbanscape Loka z dvema goloma razlike - bilo je 33:31 (17:14).

 

 

 

 

 

SVIŠ IVANČNA GORICA - URBANSCAPE LOKA 33:31 (17:14)

 

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Palačkovič (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona).

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Mohar, Slapničar, Tekavec, Nered, Potokar, Marušič 2, Zavodnik 1, S. Stopar 9 (3), Pekolj 6 (1), Košir Matej 1, Kalabić 5, Marinčič 2, Kristan, G. Stopar 6, Bučar, Košir Matic 1.

 

 

Urbanscape Loka: Panjtar, M. Vrbinc, Rakovec, Šibanc, Lapajne 4, Kavčič 1, Štremfelj, Korošec 3, Čebron 1, Cingesar 5, Bradeško 6, Dolenec, Rant, A. Vrbinc, Rebič 4, Setnikar 7 (2).

 

 

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4 (4), Urbanscape Loka 4 (2).

 

 

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6 minut, Urbanscape Loka 8 minut.

 

 

Rdeča kartona: Rakovec (Urbanscape, 32. minuta), Matej Košir (Sviš Ivančna Gorica, 39. minuta).

 

 

 

Čeprav je bila tekma vseskozi izenačena, so imeli domači le nekoliko več zbranosti ob koncu, ko jim je zmago z natančnimi streli zagotovil Simon Stopar. Igralec Ivančne Gorice je v statistiko skupno vnesel kar devet golov, med njimi tudi ključna dva v samih izdihljajih tekme.

 

 

Dvoboj so rokometaši Sviša dobro začeli. Z minimalno prednostjo so vodili do izida 6:6, nato pa se nekoliko odlepili šele ob polčasu. A varovanci Roberta Bradeška, ki si je zaradi ogretih živcev na koncu tekme prislužil tudi dvominutno kazen, se po zaostanku ob polovici tekme niso predali.

 

 

Takoj po odmoru so nanizali tri gole zaporedoma in poravnali izid. Vodili so že s 26:23 in ko se je že zdelo, da bodo Ločani vknjižili še tretjo letošnjo zmago, so se prebudili gostitelji.

 

 

Predvsem brata Stopar, Gašper in Simon, sta bila v zadnjih desetih minutah, ko sta dosegla kar pet golov, tista, ki sta domačim dokončno priborila pomembno zmago. V dresu Loke je bil s sedmimi goli najuspešnejši Rok Setnikar.

 

 

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu v petek, 17. oktobra, gostovala v Ljubljani, škofjeloška pa bo dan kasneje gostila Ribnico Riko. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15