16. 10. 2014

Maribor Branik pred težko nalogo na Švedskem

Rokometaši mariborskega Branika so odpotovali na Švedsko, kjer jih v petek, 17. oktobra 2014, ob 19. uri čaka povratna tekma drugega kroga kroga evropskega pokala EHF proti Kristianstadu. Mariborčani so na prvi tekmi tesno zmagali s 26:25.

Nedeljska tekma v dvorani Tabor je bila polna preobratov. V prvem polčasu so prevladovali izbranci trenerja Ole Lindgrena, ki je hkrati tudi švedski selektor.

Skandinavci so si priigrali pet golov prednosti, v drugem se je slika obrnila: na igrišču so zagospodarili varovanci Marka Šibile in povedli za tri gole, na koncu pa dosegli tesno zmago.

V mariborskem taboru upajo, da bodo na Švedskem ubranili prednost s prve tekme, kar pa ne bo enostavno. "O tekmecih vemo veliko več kot pred prvim medsebojnim dvobojem. Menim, da moramo obdržati kakovostno igro v obrambi in zaigrati bolje v napadu. Morali bomo biti bolj kreativni, od igralcev pričakujem več medsebojnega sodelovanja, ob tem pa moramo biti učinkovitejši pri strelih na gol. Le tako bomo tekmecu onemogočili hitre nasprotne protinapade, kar je naš osnovni cilj," je pred povratno tekmo dejal trener Marko Šibila.

Pripravljenost mariborskih igralcev je dobra, v generalki za povratno tekmo v Kristianstadu pa so zanesljivo premagali Krško z 39:26. "Dobro smo pripravljeni, vzdušje v moštvu pa je odlično. Imamo zmago in gol prednosti s prve tekme, odločno se bomo lotili tudi povratne tekme. Gremo po zmago," je pred tekmo v Skandinaviji dejal kapetan "vijoličastih" Nikola Špelić. (sta)

Foto: RK Maribor Branik

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15