14. 11. 2014

GEN-I Zagorje v soboto začenja novo evropsko misijo

Pred rokometašicami GEN-I Zagorja je prva uradna mednarodna tekma v tej sezoni. V okviru 3. kroga pokala EHF bodo v soboto, 15. novembra 2014, gostile izjemno močne tekmice iz danskega Esbjerga, tekma pa se bo pričela ob 19. uri.

 

 

Izbranke trenerja Bojana Voglarja so doslej odigrale deset tekem v evropskih rokometnih pokalih, na njih pa so dosegle šest zmag in doživele štiri poraze. V Zagorju se zavedajo, da na bližnjih obračunih proti Esbjerga nimajo realnih možnosti za napredovanje.

 

 

V minulih sezonah druga najmočnejša zasedba na slovenskih tleh se bo namreč pomerila z vrhunsko dansko ekipo, ki bi mešala štrene tudi najboljšim ekipam v ligi prvakinj. Zagorjanke so po nenadejanem odhodu Dominike Mrmolje in poškodbi Teje Ferfolje nekoliko izgubile na svoji moči, v domači ekipi pa se le nadejajo, da bo zdravniška služba slednji prižgala zeleno luč za nastop na sobotni tekmi.

 

 

V dosedanjih treh nastopih so Zagorjanke skupno odigrale 10 tekem, dosegle 6 zmag in zabeležila 4 poraze. Prvič so zaigrale v Evropi v sezoni 2009/2010, ko so kot novinke v drugem krogu izpadle  z predstavnicami Portugalske. In če jim v prvem nastopu niso bili naklonjeni sodniki, jim je drugem ponagajal žreb. Za nasprotnice so dobile danski Midtylland.

 

 

In čeprav sta bili obe tekmi odigrani v Zagorju, so se Danke zanesljivo uvrstile v četrtfinale. Zadnji nastop v prejšnji sezoni je bil doslej najbolj boleč. Izpadu s slovaškimi predstavnicami iz Mihalovcev je botroval slab drugi polčas na gostovanju in neverjetna smola na povratni tekmi. Na koncu so se Slovakinje z vsega golom prednosti uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

 

 

Po sobotni tekmi s Krko je ena najbolj izkušenih Neža Sterle (Mitruševska) povedala: "Ni še vse OK, a je bila predvsem igra v obrambi na precej višji ravni kot denimo pred 14 dnevi. Kaj to pomeni za prihajajočo srečanje z Dankami, je seveda težko reči, a je dejstvo, da so takšne tekme nagrada za minulo delo in lepa  priložnost, predvsem mlajšim igralkam, za dokazovanje."

 

 

V Zagorju vsem težavam navkljub pričakujejo dober odziv med gledalci. Pomoč s tribun bi bila še kako dobrodošla, če ne zaradi drugega, vsaj za dobro predstavo in sprejemljiv izid.

 

 

Povratno srečanje bo prihodnji teden na Danskem, kamor bo zagorska odprava odpotovala z avtobusom. Tekma se bo v nedeljo, 23. novembra, v Esbjergu pričela ob 13. uri.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2014/15