15. 11. 2014

Krško - Sviš Ivančna Gorica 28:33 (15:15)

Na tekmi desetega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške je bil na sporedu tudi medsebojni obračun ekip z dna lestvice. Krško je pred domačimi gledalci izgubilo proti Svišu iz Ivančne Gorice z 28:33 (15:15).

 

 

KRŠKO - SVIŠ IVANČNA GORICA 28:33 (15:15)

 

 

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 250, sodnika: Kavalar (Celje) in Žibret (Trbovlje).

 

 

Krško: Polutnik, Zorič, Dragan, Dular 1, Ban 5 (2), Sobotič 6, Žitnik, Kodrič 5, Sikošek, Pelko, Kastelic 1, Sintič 2 (2), Hriberšek, Sandelbah 2, Zoran, Vrečar 6, Grušovnik.

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Tekavec, Nered 6, Potokar 3, Bregar, Marušič 2, Zavodnik 2, Pekeč, Stopar S. 14 (5), Pekolj, Kalabič, Slapničar, Marinčič 3, Zidar, Stopar G. 2, Bučar 1, Košir.

 

 

Sedemmetrovke: Krško 4 (4), Sviš Ivančna Gorica 6 (6).

 

 

Izključitve: Krško 12 minut, Sviš Ivančna Gorica 10 minut.

 

 

Rdeči karton: Pekolj (Sviš Ivančna Gorica, 53. minuta).

 

 

 

Rokometaši iz Ivančne Gorice so tokrat prišli do tretje zmage, ekipa Krškega je ostala pri eni in še vedno tvori začelje prvenstvene lestvice. Gostje iz Ivančne Gorice so tokrat leteli predvsem na krilih razpoloženega Simona Stoparja.

 

 

Ta je rokometašem Krškega in vratarju Andražu Polutniku natresel kar 14 golov, šestkrat je bil uspešen s sedmih metrov. Zadevati je začel že v drugi minuti, gostitelji pa so na njegov napad odgovorili šele v četrti, ko je prvi gol za domače prispeval Rok Kodrič.

 

 

Po slabšem začetku so Krčani začeli z lovom na razpoložene goste in jih ujeli pri 8:8. Ekipi sta nato tudi na odmor ob polčasu odšli s poravnanim izidom, v drugem delu pa so gostje pokazali, zakaj so na lestvici le višje od zadnjeuvrščenega Krškega, ki ima v tej sezoni še vedno samo eno zmago.

 

 

Znova je blestel Simon Stopar, domači pa njegovega naleta niso znali ustaviti. V vrsti Krškega sta Tadej Sobotič in Matic Vrečar prispevala po šest golov, prav toliko jih je za Sviš dodal še Robert Tekavec.

 

 

Tekmi 11. kroga bosta obe ekipi igrali čez teden dni. Krško bo gostovalo v Ribnici, Sviš pa bo gostil Slovenj Gradec. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15