3. 12. 2014

Slovenke v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja za SP 2015 premagale Švico

V prvem krogu kvalifikacijskega turnirja v Švici za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2015 na Danskem je ženska rokometna reprezentanca Slovenije premagala domačo izbrano vrsto. Slovenke so bile v Zürichu boljše od Švicark, končni rezultat pa je bil 27:21 (16:10).

SLOVENIJA - ŠVICA 27:21 (16:10)

Zürich - Dvorana Saal, gledalcev: 1000, sodnici: Ilieva in Karbeska (obe Makedonija).

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja 1, Krhlikar 2, Gros 1 (1), Hrnčič, Mavsar 2, Varlec-Lazović 7, Irman 4, Koren 4, Janković 3, Gregorc, Guberinič 2, Petrinja 1.

Švica: Schneider, Brütsch, Aegerter, Kündig 3, Geissmann 1, L. Frey 2, Mustafoska, Weigel 3, Furrer 4, Dinkel 1, Scherer 1 (1), Haag 2, N. Frey 2, Javet, Wyder, Egli 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Švica 2 (1).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Švica 4 minute.

Slovenija je z odliko opravila prvi del naloge v Zürichu. Na kolena je položila domačo reprezentanco, do končnega cilja - zmage na tukajšnjem turnirju, ki ji junija prihodnje leto prinaša dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu - pa jo čakata še dve tekmi. V četrtek, 4. decembra, se bo pomerila z Grčijo, ki je danes izgubila proti Belorusiji s 25:29, v soboto, 6. decembra, pa še obračun z Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so v prvem polčasu prikazale naravnost sijajno predstavo. Na krilih Neli Irman so si uvodoma hitro priigrale prednost štirih golov (5:1), domačo klop pa prisilile, da je zahtevala minuto odmora.

A ta ni porušila njenega ritma, Slovenke so bile na igrišču še naprej "hitre, drzne in igrive". V 16. minuti so svojo prednost povišale na 8:3, najvišjo prednost pa so si priigrale v 24. minuti, ko so po zadetku Barbare Varlec-Lazović povedle s sedmimi goli razlike (13:6).

Slovenke so v prvem polčasu (čeprav so se tri minute pred koncem Švicarke približale na 9:13) prevladovale v vseh prvinah igre, v začetku drugega polčasa pa so se preveč sprostile. V 40. minuti so se jim Švicarke približale na štiri gole (17:13), le nekaj minut kasneje pa še bolj zadihale za ovratnik (19:16).

V zadnji četrtini pa so izbranke Marte Bon vendarle zaigrale odgovorno, v 50. minuti so z golom najbolj učinkovite igralke dvoboja Lazovićeve gostiteljicam znova ušle na 22:16. Zmagovalec tekme prvega kroga je bil tako odločen, lepo razliko v zadetkih pa so Slovenke zlahka zadržale do konca dvoboja.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Barbara Lazović s sedmimi goli, Neli Irman in Alja Koren pa sta dosegli po štiri zadetke. (sta)

SPORED KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V ŠVICI:

Sreda, 3. december 2014:

Belorusija - Grčija 29:25 (15:12)

Slovenija - Švica 27:21 (16:10)

Četrtek, 4. december 2014:

ob 17.45: Slovenija - Grčija

ob 20.15: Švica - Belorusija

Sobota, 6. december 2014:

ob 12.00: Slovenija - Belorusija

ob 14.30: Švica - Grčija