19. 1. 2015

Izjave po tekmi Katar - Slovenija (31:29)

Izjave po rokometni tekmi Katar - Slovenija (31:29) na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Boris Denič, selektor Slovenije: "Tekme si sledijo druga za drugo. Očitno nas je dokaj kakovostna predstava proti Belorusiji malce zavedla, na tekmi proti Katarju enostavno nismo bili pravi. Na začetku mu nismo dobro odgovorili v obrambi, v nadaljevanju smo jo malce dvignili na višjo raven, vendar nismo znali razviti igre v napadu. V končnici smo resda imeli priložnost narediti preobrat, a nas je znova pokopala slaba igra v napadu. S prikazano predstavo ni mogoče premagati gostitelja svetovnega prvenstva."

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Vsak gostitelj svetovnega prvenstva je izjemno nevaren, prav tako Katar, ki je sestavil kakovostno ekipo. Uničil nas je izjemni Capote, tega si naša izkušena ekipa ne bi smela privoščiti. Tudi obramba je bila slaba, v prvem polčasu smo prejeli kar 18 golov."

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Proti Katarju nam nikakor ni uspelo razviti naše igre. Poraz ni usoden, še vedno imamo možnosti, da v Dohi uresničimo naše cilje. V prvem polčasu smo bili premalo agresivni na tekmečeve zunanje igralce, bili smo nekako brez energije, ob tem se nismo privadili na nekoliko nenavaden način igre domače vrste."

Valero Rivera, selektor Katarja: "Svojim varovancem čestitam za predstavo proti Sloveniji, ki je odlična ekipa s sijajnimi posamezniki. Dobro smo igrali v obe smeri, prav tako taktično, prikazali srčno in pogumno igro, kar se nam je obrestovalo. Sloveniji smo zabili 31 golov, kar je izjemno lep dosežek. Te velike zmage sem zelo vesel, to je izjemen dosežek za moje igralce, prav tako za katarsko zvezo." (sta)

Foto: Slavko Kolar