20. 2. 2015

Celjani za slovo od lige prvakov načrtujejo tretjo zmago

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo konec tedna igrali zadnjo tekmo v skupinskem delu lige prvakov. V dvorano Zlatorog prihajajo ruski Čehovski medvedi, ki so jih Celjani na prvi tekmi v predmestju Moskve že premagali. Tekma se bo v soboto, 21. februarja, pričela ob 19. uri.

 

 

Slovenski prvaki so na dosedanjih devetih tekmah v skupini C premagali nemški Rhein-Neckar Löwen in Čehovske medvede, po dvakrat izgubili z makedonskim Vardarjem iz Skopja, francoskim Montpellierjem in madžarskim Veszpremom ter še enkrat z nemško zasedbo iz Mannheima. Z dvema zmagama v tako imenovani "skupini smrti" se niso prebili v osmino finala, iz skupine C so se v izločilne boje prebili Veszprem, Vardar, Rhein-Neckar Löwen in Montpellier.

 

 

Celjani se bodo po sobotnem obračunu z ruskimi prvaki povsem osredotočili domačim tekmecem, največji poudarek pa namenili sklepnemu pokalnemu turnirju, ki bo konec prihodnjega meseca v koprski dvorani Bonifika, še bolj pa majski končnici, v kateri bodo sodelovale štiri najboljše ekipe iz rednega dela državnega prvenstva.

 

 

Zelo pestro dogajanje je tudi v zakulisju celjske ekipe, bolj ali manj je jasno, da v prihodnji sezoni barve celjskega kluba ne bo branil hrvaški ostrostrelec na mestu levega zunanjega Ivan Slišković, odšli pa bodo še nekateri nosilci, denimo vratar Matevž Skok, desni zunanji David Miklavčič... Uradno pa je že potrjeno, da se v Celje v naslednji sezoni po enoletnem premoru vrača desni zunanji igralec Žiga Mlakar, trenutno član Maribora Branika, s katerim je celjski klub podpisal trieltno pogodbo.

 

 

Pred zadnjo tekmo v letošnji ligi prvakov trener celjske ekipe Branko Tamše pravi: "Pred nami je žal res zadnja tekma v tem tekmovanju v tej sezoni, a cilj pred njo ni nič drugačen kot na vseh ostalih. Želimo si zmagati, vendar se tako jaz kot tudi fantje zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. Morda kdo res misli, da se bomo mi le pojavili na igrišču in slavili, a resnica je daleč od tega."

 

 

"Pričakujem zelo težko tekmo dveh ekip, ki že imata končna položaja na lestvici, vsekakor pa bo šlo za prestiž med tema dvema nasprotnikoma. Vsi bomo dali vse od sebe za zmago in verjamem, da bomo skozi celotno srečanje uspeli zajeziti njihove dobre točke, kar je gotovo igra v napadu. Imajo kar nekaj zelo dobrih strelcev, močne krožne igralce, reprezentančne vratarje in za razliko od stare ruske igre, ti igrajo izjemno hitro," dodaja trener Tamše.

 

 

Oktobra lani so Celjani v gosteh zmagali s 35:30. Toda trener Tamše dobro ve, da njegovo ekipo na povratni tekmi v Zlatorogu čaka težka naloga: "Če nisi maksimalno zbran skozi vse srečanje, si hitro v težavah. Če se malce vrnem na tekmo v Rusiji, kjer smo se izmenjavali v vodstvu skozi vso tekmo, v odločilnih zadnjih minutah pa smo uspeli zmagati: če je kdo pogledal le rezultat, je menil, da smo jo dobili gladko. A daleč od tega, tekma je bila zelo težka in želim si, da v soboto prikažemo naš pravi obraz in da se od naše zveste publike poslovimo na najlepši možni način."

 

 

"Naredili bomo vse, da se pred našimi najbolj zvestimi navijači Florijani in drugimi privrženci našega kluba od evropske lige prvakov poslovimo z zmago. Za nepoznavalce rokometne igre se Rusi zdijo lahek zalogaj, a daleč od tega. Vse ekipe v skupinskem delu so se morale pošteno potruditi za zmago nad njimi, tudi mi smo njihov odpor zlomili šele v končnici tekme. Rusi imajo zagotovo željo, da se od sezone poslovijo z zmago, na nam pa je, da jim to preprečimo. V domači dvorani in pred našimi privrženci bomo odločno naskakovali tretjo zmago," je dejal celjski igralec Luka Žvižej.

 

 

Ruska ekipa iz Čehova v tej sezoni ni okusila slasti zmage v ligi prvakov, na dosedanjih devetih tekmah je v gosteh le remizirala z Montpellierjem. Na preostalih tekmah je ekipa, ki jo vodi legendarni Vladimir Maksimov, igrišča zapuščala sklonjenih glav, čeravno ima v svojih vrstah nekatere kakovostne igralce, kot so Aleksander Dereven, Dimitrij Žitnikov in Dimitrij Kovalev ali pa reprezentančni vratar Oleg Grams.

 

 

Pravico na sobotnem rusko-slovenskem klubskem obračunu v Zlatorogu bosta delila Švicarja Andre Philipp Buache in Marco Meyer. (sta, cpl)

 

 

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15