14. 4. 2015

Slovenske mladinke so dvakrat premagale avstrijske vrstnice

Mladinke (U-19) so od petka na pripravah v Slovenj Gradcu, v ponedeljek in danes pa so gostovale pri vrstnicah iz Avstrije, kjer so odigrale dve tekmi. Konec tedna jih v Bolgariji čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za letošnje evropsko prvenstvo.

 

 

V okviru načrtovanih aktivnosti so dekleta gostovale v Avstriji in dosegle dve zmagi, kar je lepo popotnica pred odhodom v Bolgarijo, kjer jih od petka do nedelje čakajo kvalifikacije za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo v Španiji.

 

 

Čeprav je imel trener Bojan Voglar kar nekaj težav pri sestavi reprezentančne selekcije, saj so nekatere igralke poškodovane, so se njegove varovanke predstavile v zelo lepo luči, kar je dober obet pred tekmama z Bolgarijo in Hrvaško. Na EP se sicer uvrsti samo zmagovalec kvalifikacijskega turnirja, ki se bo igral v Gabrovu.

 

 

"V Slovenj Gradcu smo imeli dobre pogoje za delo in odlično vzdušje v reprezentanci. Tekmi z Avstrijo sta bili za nas dober pokazatelj in z optimizmom pričakujemo turnir v Bolgariji. Prepričan sem, da se bodo dekleta borile na vso moč, potem pa bomo videli, ali bo to dovolj za preboj na EP," je po obeh tekmah z avstrijskimi vrstnicami povedal trener Bojan Voglar.

 

 

 

AVSTRIJA - SLOVENIJA 27:32 (14:17)

 

 

Slovenija: Čehič 2, Zelnik 1, Čede, Abina 2, Vrček, Voglar, Stanko 6, Golob, Frangež 3, Rudman 2, Oder 2, Pišek 8, Unuk 2, Ljepoja 2, Borovčak 1.

 

 

 

AVSTRIJA - SLOVENIJA 23:26 (15:13)

 

 

Slovenija: Čehič 1, Zelnik, Čede 4, Abina 4, Vrček 1, Voglar 1, Stanko 6, Golob, Frangež, Rudman, Pišek 3, Unuk 2, Ljepoja 2, Borovčak 2.