18. 11. 2015

Gorenje Velenje - Jeruzalem Ormož 34:23 (17:13)

Na derbiju 11. kroga v 1. NLB Leasing ligi je Gorenje, ki si na lestvici deli prvo mesto s Celjani, v Rdeči dvorani gostilo Ormožane. Tekma v Velenju se je končala z zmago domače ekipe, ki je bila boljša z rezultatom 34:23 (17:13).

GORENJE VELENJE - JERUZALEM ORMOŽ 34:23 (17:13)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Zaponšek, Božović, Cehte 1, Medved 3, S. Burić 5, Ovniček, Szyba 3, Skube 1, Golčar 5, Šoštarič 9, Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan 2, Bećiri 1.

Jeruzalem Ormož: Kavčič 3, Bogadi 1, Horvat 1, Radujković, Čudič 3 (2), Veselko 4 (1), Šutalo, Žuran 4, Grizold, Kocbek 3, Balent, Petrović, Ozmec, Rajšp 2, Cirar 1, Kolmanič 1.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (0), Jeruzalem Ormož 4 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 8 minut, Jeruzalem Ormož 4 minute.

Osrednja tekma 11. kroga je bila v Šaleški dolini, Velenjčani pa so na kolena položili tretjeuvrščene Ormožane, ki so najbolj prijetna poživitev dosedanjega dela državnega prvenstva. Za gostitelja je bila današnja tekma tudi generalka pred nedeljsko prvo tekmo 3. kroga evropskega pokala EHF z dansko ekipo Tvis Holstebro.

Izbranci domačega trenerja Gregorja Cvijiča so sijajno odprli tekmo. Že po desetih minutah so si domači rokometaši priigrali pet golov prednosti (9:4), blestel pa je slovenski reprezentant Mario Šoštarič, ki je v tem začetnem obdobju dosegel kar pet zadetkov.

V nadaljevanju so "vinarji" iz Ormoža vendarle vzpostavili delno ravnotežje in bili bolj enakovredni favoriziranim "osam". Kljub temu so se aktualni slovenski podprvaki na velik odmor podale s štirimi goli prednosti (17:13).

Druga polovica tekme je minila v domeni domačih igralcev, ki so Ormožane zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. V 45. minuti so si priigrali vodstvo devetih golov (26:17) in dokončno razrešili vse dvome o zmagovalcu derbija.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Šoštarič z devetimi goli, v gostujoči sta Rok Žuran in Dejan Veselko dosegla po štiri zadetke.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 25. novembra, gostovala v Ribnici, ormoška pa bo tri dni kasneje gostila Istrabenz Pline Izolo.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16