8. 1. 2016

Krim v osmini finala pokala pokalnih zmagovalk gostuje v Romuniji

Rokometašice Krima Mercatorja bodo po izpadu iz lige prvakinj evropsko pot nadaljevale v osmini finala pokala pokalnih zmagovalk. Ljubljančanke prva tekma čaka v soboto, 9. januarja 2016, ob 16.30 v gosteh pri romunski ekipi Municipal Craiova.

 

 

Krimovke so v prvem delu v ligi prvakinj na šestih tekmah v skupini A doživele šest porazov, izpadle iz elitnega evropskega tekmovanja in se morale preseliti v nižjerazredni pokal pokalnih zmagovalk. Njihov nasprotnik bo romunska Municipal Craiova, v ljubljanskem taboru pa si želijo napredovanja v četrtfinale.

 

 

"Absolutno si želimo preboj v četrtfinale. Moramo unovčiti več izkušenj z mednarodnih tekem. Srčno upam, da smo se veliko naučile kot ekipa, da smo se izbrusile. Je pa telesna moč mogoče na strani Romunk, saj gre za visokoraslo, močno ekipo, ki igra hitro in poletno," pravi Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

Pred tekmama z romunsko ekipo je trenerka Bonova optimistično razpoložena. "Računati moramo na čim boljši izid na gostovanju v Romuniji. Ni nujno, da bo to prav zmaga, a potem na domačem igrišču unovčiti izkušnje iz evropskih tekmovanj," dodaja Bonova.

 

 

Dodaten optimizem v tabor Krima Mercatorja vnaša tudi dejstvo, da se po poškodbah v ekipo vračata Tamara Mavsar in Vesna Milanović-Litre. A za zdaj se še ne ve, v kolikšni meri bo trenerka Bonova - če sploh - lahko računala na njun nastop oziroma koliko bosta lahko igrali v Craiovi.

 

 

Krimova strateginja Bonova je sicer polna hvale na račun Craiove. Meni, da sodi med najboljše štiri ekipe v Romuniji. "Igrajo hitro, z močjo, ampak menim, da imamo tudi me svoje možnosti," poudarja Bonova, ki v romunski ekipi najbolj izpostavlja srbsko reprezentantko, desno zunanjo igralko Jeleno Živković.

 

 

Jelena Živković je bila tudi na seznamu Krimovih želja. "Vendar so bili Romuni uspešnejši pri tem lovu, če lahko tako rečem. To pove, da je Craiova finančno stabilna, dobro organizirana," ocenjuje trenerka Bonova.

 

 

Izpostavila je še srbsko vratarko, ki nosi identično ime in priimek kot omenjena desna zunanja igralka, ob tem pa tudi gibljivo francosko krožno napadalko Lauriso Landre. "Pred sezono so se okrepili s sedmimi novinkami, mogoče pa so zaradi tega tudi še malce neuigrane," upa Bonova.

 

 

Tekma Municipal Craiova - Krim Mercator bo v soboto, 9. januarja 2016, ob 16.30. Sodila jo bosta Belorusa Dmitrij Nabokau in Sergej Kulik, delegat pa bo Grk Ioannis Meimaridis. Povratna tekma med slovenskim in romunskim klubom bo v soboto, 16. januarja 2016, ob 17. uri v športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16