9. 1. 2016

Pokal pokalnih zmagovalk: Krim Mercator iz Romunije z minus ena

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalk v gosteh izgubile proti romunski ekipi Municipal Craiova z 29:30 (11:12). Povratna tekma bo v soboto, 16. januarja, ob 17. uri na Kodeljevem v Ljubljani.

 

 

MUNICIPAL CRAIOVA - KRIM MERCATOR 30:29 (12:11)

 

 

Craiova - Večnamenska dvorana, gledalcev: 3000, sodnika: Nabokau in Kulik (oba Belorusija).

 

 

Municipal Craiova: Pasca, Horobet, Selaru 3, Georgescu, Živković, Petrescu, Landre 2, Živković 9, Andrei 1, Babeanu 6, Florica 1, Iovanescu 3, Cioaric 5, Bonea.

 

 

Krim Mercator: Abina, Jurič, Luković, Milanović-Litre 6, Mavsar 8, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganović, Marinček, Omoregie 3, Koren 2, Pandžić, Barič 4, Obradović 3, Zrimšek.

 

 

Sedemmetrovke: Municipal Craiova 7 (6), Krim Mercator 4 (3).

 

 

Izključitve: Municipal Craiova 8 minut, Krim Mercator 12 minut.

 

 

 

Izbranke Krimove trenerke Marte Bon so v Romuniji doživele poraz, a kljub temu se ne preveč razočarane vračajo v domovino. V Craiovi so na prvi tekmi osmine finala pokalnih zmagovalk želele predvsem doseči izid, ki bi jim dopuščal možnosti za preboj v četrtfinale tega tekmovanja.

 

 

To je slovenskim prvakinjam iz Ljubljane je tudi uspelo. Čeprav so bile domače večino tekme v prednosti, pa krimovke gostjam niso dopustile, da bi se preveč oddaljile. Še sredi drugega polčasa so sicer bežale za štiri zadetke, a v končnici tekme se je Krimu Mercatorju uspelo tekmicam povsem približati.

 

 

Sicer pa je začetek tekme pripadel gostiteljicam, ki so povedle s 3:0. Toda krimovke so se še pravočasno prebudile, vratarka Miša Marinček je zbrala nekaj obramb in po golu Tamare Mavsar je Krim Mercator v 21. minuti povedel z 10:9, dve minuti pozneje pa z 11:9.

 

 

Toda Romunke so v zadnjem delu prvega polčasa naredile delni izid 3:0 in na odmor odšle z minimalnim vodstvom (12:11). Sredi drugega polčasa so domače rokometašice povedle kar s plus štiri (19:15), a so se gostje uspele vrniti v igro. V zadnjem napadu so imele celo priložnost za izenačenje, a se je tekma končala s tesno zmago Craiove s 30:29.

 

 

Pri domačinkah je izstopala Jelena Živković z devetimi zadetki. Pri Krimu Mercatorju, ki si je v svojih vrstah tudi želel to odlično srbsko reprezentantko, pa sta prednjačili povratnici po poškodbah: Tamara Mavsar je tekmo končala z osmimi, Vesna Milanović-Litre pa s šestimi zadetki.

 

 

Povratna tekma, ki bo prinesla dokončno odločitev o ekipi, ki bo napredovala v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalk, bo v soboto, 16. januarja 2016, ob 17. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Osnovni cilj, imeti aktiven rezultat na koncu, je dosežen. Igrali smo precej valovito, v nekaterih obdobjih zelo dobro, v nekaterih delih pa smo nerazumljivo padli. Prepričana sem, da lahko v Ljubljani igramo bolj kakovostno in napredujemo v naslednji krog. Imeli smo dve obdobji na začetku tekme in začetku drugega polčasa, ko smo bili premalo tekoči in poletni. Poznalo se je, da se dve igralki vračata po poškodbi in nista še povsem pripravljeni. Verjamem, da bo po vsakem dnevu treningu povezanost večja in bo s tem uigranost večja."

 

 

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Lahko bi bilo boljše, a po drugi strani tudi slabše. Razlika enega gola nič ne pomeni, ker verjamem, da bomo v Ljubljani to razliko nadoknadile. Popraviti bomo morali nekatere čiste strele, ki smo jih danes v velikem številu zgrešili. Predvsem bo potrebna še bolj čvrsta igra v obrambi, da ne bo prišlo do lahkih zadetkov nasprotnika. V sredini drugega polčasa, ko so Romunke povedle s štirimi zadetki, nismo obupale in povesile glavo, temveč smo se borile naprej in zaostanek dodobra ujele."

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16