10. 1. 2016

Igralke Mlinotesta izgubile prvo tekmo osmine finala pokala challenge

Na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge so igralke Mlinotesta iz Ajdovščine gostovale na Poljskem. Proti domači ekipi Start Elblag so izgubile z rezultatom 22:28 (12:15).

 

 

START ELBLAG - MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:22 (15:12)

 

 

Elblag - Dvorana ŠPC, gledalcev: 1000, sodnika: Eduards in Vadims (Oba Latvija).

 

 

Start Elblag: Balsam 7, Dankowska 2, Hawryszko, Waga 5, Jedrcejczyk 5, Sielicka, Kwiecinska 1, Szopinska, Pinda, Gerej, Romanowicz, Lesewska 1, Swierzewska 3, Andrzejewska 2, Sywerska.

 

 

Mlinotest Ajdovščina: Srečkovič, Bratina, Brecelj, Čermelj, Fegic, T. Ferfolja 2, Š. Ferfolja 2, Pipan, Rojc 9, Schuster 5, Svetik 4, Vidmar, Sanabor.

 

 

Sedemmetrovke: Start Elblag 2 (2), Mlinotest Ajdovščina 2 (2).

 

 

Izključitve: Start Elblag 4 minute, Mlinotest Ajdovščina 8 minut.

 

 

 

Tekmo proti poljskemu klubu, ki ima desetkrat večji proračun, so rokometašice Mlinotesta odlično začele. V mestu blizu meje z Rusijo so gostje iz Slovenije povedle in vodstvo držale v uvodnih petnajstih minutah, a nadaljevanje je pripadlo Elblagu.

 

 

V igri se je poznala odsotnost visoke Taje Čajko, ki si je na treningu zvila gleženj. Poljska zunanja linija je bila učinkovita, prav tako pa igralke Elblaga izpeljale nekaj hitrih (pol)protinapadov, kljub temu pa je Mlinotest ob polčasu zaostajal samo za tri gole (12:15).

 

 

Začetek drugega polčasa je bil za ekipo trenerja Dušana Vidmarja zelo spodbuden, kajti v 36. minuti je Mlinotest imel samo dva gola zaostanka (14:16). Toda sledil je delni rezultat 5:0 v korist poljske ekipe in kmalu je bilo na semaforju 21:14 za Elblag.

 

 

Kanček upanja za slovensko ekipo se je pojavil tri minute pred koncem tekme, ko so Ajdovke zaostanek zmanjšale na štiri gole (22:26). Toda do konca so Poljakinje dosegle še dva gola in se veselile zmage s plus šest (28:22).

 

 

Povratna tekma Mlinotest Ajdovščina - Start Elblag, po kateri bo znana ekipa, ki bo napredovala v četrtfinale evropskega pokala challenge, bo v soboto, 16. januarja 2016, ob 19. uri v ŠRC Police v Ajdovščini.

 

 

 

EVROPSKI POKAL CHALLENGE ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16