14. 11. 2016

Škofov Paris Saint-Germain Barceloni prizadejal prvi poraz v tej sezoni

Tekme 6. kola rokometne Lige prvakov so postregle z nekaj presenečenji. RK Vardar je aktualnim prvakom, rokometašem RK Vive Tauron Kielce, natresel kar 40 golov in suvereno zmagal, PSG pa je Barceloni prizadejal sploh prvi poraz v kateremkoli tekmovanju v tej sezoni. Med Slovenci sta se najbolj izkazala Dragan Gajić (Telekom Veszprém) in Jure Dolenec (Montpellier), ki sta k zmagi svojih ekip prispevala po 6 golov.

RHEIN-NECKAR LÖWEN : RK ZAGREB 25:24 (14:10)
Schmid 7, Steinhauser 7; Mandalinič 9, Miklavčič 1, Skok

Zagrebčani, ki so v prejšnjem krogu presenetili in s prvo zmago v tej sezoni Lige prvakov premagali favorizirani Vardar, so na gostovanju pri nemškem Löwenu izgubili z golom razlike. Tekma je bila izenačena samo do rezultata 3:3, nato pa so pobudo prevzeli Nemci, natančneje Andy Schmid. Sredi drugega polčasa je prednost gostiteljev bila že šest golov (21:15), a so izbranci Silvija Ivandije naredili preobrat in se predvsem po zaslugi izjemnega Stipeta Mandalinića približali le na gol zaostanka (25:24). Po nezbranosti rokometašev Rhein-Neckat Löwena so imeli Zagrebčani v zadnji sekundi celo možnost za izenačenje. Igor Vori je iz prostega strela streljal proti golu, a je njegov poskus zaustavil že obrambni zid gostiteljev. Dodajmo še, da je za Zagreb enkrat zadel David Miklavčič.

RK VARDAR : RK VIVE TAURON KIELCE 40:34 (18:18)
Karačič 9, Dibirov 8, Djushebaev 8; Aguinagalde Akizu 8, Jurkiewicz 5, Bombač 3, Zorman 3.

Za eno izmed presenečenj kroga so poskrbeli rokometaši Vardarja, ki so z 78 % učinkovitostjo v napadu prizadejali boleč poraz evropskim klubskim prvakom. Makedonski rokometaši so gostom zabili kar 40 golov, kar je največ, kar so jih Kilece kadarkoli dobile v zgodovini kluba. Obe moštvi sta v prejšnjem krogu presenetljivo izgubili, Vardar proti Zagrebu in Kielce proti Rhein-Neckar Löwenu, zato motivacije za zmago na tekmi šestega kola ni manjkalo. Že v prvem polčasu smo videli izmenjavanje v vodstvu, v drugem pa je Vardar hitro prišel do vodstva. Razpoloženi Alex Dujšebajev je v drugem polčasu proti ekipi svojega očeta Talanta zadel kar sedemkrat iz osmih poskusov, s čimer je Vardar prišel do delnega izida 9:3 in tekma je bila odločena. Za Kielce sta po trikrat zadela slovenska reprezentanta Dean Bombač in Uroš Zorman.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MOL-PICK SZGED 25: 31 (15:16)
L. Žvižej 5, Janc 4, Malus 4, Marguč 4, Poteko 2, Razgor 2, Zarabec 2, Babaraskas 1, Kodrin 1, Bečiri, Fizuleto, Gajić, Grošelj, Lesjak, Mačkovšek, Suholeznik.

Podrobno analizo tekme najdete tukaj.

TELEKOM VESZPRÉM : BJERRINGBRO-SILKEBORG 30:29 (17:13)
Ilič 8, Gajić 6, Blagotinšek 2, Marguč; Hundstrup 6, Markussen 5, Seb. Skube 4.

Izenačenemu začetku na dvoboju med Veszprémom in Bjerringbro-Silkeborgom je sledil napad gostiteljev, ki so z delnim izidom 5:0 prišli do najvišjega vodstva na tekmi +6 (16:10). Veszprém je dominiral prek celotne tekme, a se Danci niso predali in vse do konca igrali pogumno. To se jim je izplačalo, saj so se 10 minut pred koncem tekme približali gostiteljem na le dva gola zaostanka (22:24). Tekmo je minuto pred koncem odločil kapetan Madžarov Laszlo Nagy. S to zmago ostaja Veszprém na domačem igrišču neporažen že od aprila 2013, za njegovo novo zmago pa sta od Slovencev zadela Dragan Gajić šestkrat in Blaž Blagoinšek dvakrat, Sebastijan Skube pa je za goste zadel štirikrat.  

PARIS SAINT-GERMAIN : FC BARCELONA LASSA 33:26 (15:12)
Remili 9, Hansen 5, N. Karabatić 5, Škof; Mem 5, Lazarov 4.

V tekmi 6. kola so se pomerili Parižani in Katalonci. Na domačem igrišču so igralci PSG-ja z gibljivo obrambo ustavljali napade večkratnih zmagovalcev Lige prvakov. Gostitelji, pri katerih je blestel Nedim Remili (9 zadetkov), so prizadejali Barceloni sploh prvi poraz v tej sezoni na kateremkoli tekmovanju. S tem so prišli na prvo mesto lestvice v skupini A.

KADETTEN SCHAFFHAUSEN : FLENSBURG-HANDEWITT 26:29 (13:15)
Csaszar 8, Maros 6, Tominec 2; Glandorf 5, Svan 5.

Statistično najslabša obramba (Kadetten) in napad (Flensburg) v skupini A sta se pomerila med seboj v 6. krogu elitnega tekmovanja stare celine. Pri gostiteljih ni igral poškodovani Nemec Markus Richwien, pri Flensburgu pa se je ob koncu prvega polčasa poškodoval vratar Nikola Marinović. Na začetku tekme so vodili Nemci, nato so domači sicer naredili zasuk pri rezultatu 8:7, a so do konca polčasa rokometaši Flensburga postavili stvari na svoje mesto in na odmor odšli z dvema goloma prednosti. Pet minut pred koncem dvoboja so se švicarski rokometaši približali na le gol zaostanka (25:26), a sta hitra igra v napadu in daljša klop na koncu pripeljali Flensburg do zmage. Za domače je dva gola prispeval slovenski rokometaš Nik Tominec.

RK METALURG : MONTPELLIER 24:30 (10:14)
Obradović 10, Ilić 4; Grebille 10, Dolenec 6, Kavtičnik 1, M. Žvižej 1.

V tej sezoni sta se makedonski Metalurg in francoski Montpellier že srečala, takrat so zmago slavili francoski pokalni prvaki z 28:18. V drugi medsebojni tekmi v tej sezoni smo videli veliko bolj izenačen dvoboj kot na prvi. Montpellier je sicer zopet igral brez poškodovanega kapetana Michaëla Guigouja. Do rezultata 10:10 je bil dvoboj, v katerem je pri gostiteljih izstopal Nemanja Obradović (10 golov), izjemno izenačen. V zadnji sekundi prvega polčasa je zadel Aymen Tuomi in Francoze popeljal do najvišje prednosti na tekmi +4 (14:10). Mlada makedonska ekipa je v začetku drugega dela izgledala precej nebogljeno, kajti v nekaj minutah je prednost gostov narasla na +7 (20:13). Vendar se rokometaši iz Skopja pred domačimi navijači niso predali in so 10 minut pred koncem tekme znižali zaostanek na le dva gola razlike (22:24). Za ta poskus preobrata pa so porabili preveč moči in v zadnjih minutah dvoboja niso mogli slediti izkušenim rokometašem Montpellierja. Francozi so tekmo dobili in se uvrstili na 2. mesto v skupini C, ki še pelje v drugi del tekmovanja. Pri gostih je odlično odigral slovenski reprezentant Jure Dolenec, ki je zadel šestkrat, po en gol sta za zmago Montpellierja prispevala tudi ostala Slovenca v ekipi, Vid Kavtičnik in Miha Žvižej.

Jure Dolenec, igralec Montpellierja: ' V prvem polčasu smo imeli kar precej težav na igrišču. Metalurg je mlado moštvo, ki igra dober rokomet, ampak danes smo bili mi boljši in smo zasluženo zmagali.''