19. 11. 2016

Celjani iz Belorusije s pomembno točko

Celjski rokometaši so v Belorusiji proti Meškovu Brestu osvojili pomembno točko na poti do osmine finala lige prvakov (29:29). V izjemno dramatični končnici so bili celo blizu zmage, a je krožni napadalec Vid Poteko gol za zmago dosegel po zadnjem zvoku sirene in ga grška sodnika nista priznala.

Izbranci Branka Tamšeta so pred mesecem dni v Brestu po brezvoljni predstavi visoko izgubili v regionalni ligi Seha, na tokratni tekmi pa pokazali bolj energično predstavo. Uvodna četrtina je minila v izenačeni igri, celjska zasedba je bila povsem enakovredna papirnatemu favoritu iz Belorusije. Slovenski prvaki so začeli solidno in v deveti minuti povedli s 4:3, nato pa med 15. in 18. minuto padli v krizo in zaostali za tri gole (6:9).

Po minuti odmora Branka Tamšeta so reči postavili na pravo mesto, v naslednjih štirih minutah so naredili delni izid 5:0 in povišali na 11:9. V tem obdobju je blestel vratar Ivan Gajić, ki je nanizal nekaj izjemnih obramb, njegovi soigralci v polju pa so z bliskovitimi prehodi na nasprotno polovico domačo mrežo rešetali z vseh položajev. Po izključitvi Kristijana Bečirija so nekoliko padli in v 24. minuti znova zaostali (11:12), v kaotični končnici pa zaostanek 12:14 spremenili v prednost s 15:14.

Celjani so sijajno odprli drugo polovico tekme, z domiselnimi akcijami in hitrimi nasprotnimi napadi so v 32. minuti povišali na 18:15, prednost treh golov pa držali vse do 41. minute (20:23). V zadnji tretjini tekme so sprva vidno popustili, gostitelji so se na krilih svojih glasnih navijačev razleteli po igrišču in v 46. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23), tri minute kasneje - ob igralcu več na igrišču - zaostali za dva (24:26), le trenutek zatem pa za tri gole (24:27).

Celjani so bili v zadnjih desetih minutah igre v nerodnem položaju, vseskozi so zaostajali, dobri dve minuti pred koncem pa izkoristili igralca več na igrišču in po golu Luke Žvižeja izenačili na 28:28. V dramatični končnici so gostitelji slabo minuto pred koncem naredili prekršek v napadu, Tamše pa je 20 sekund pred koncem zahteval minuto odmora. Zadnji napad ni bil tekoč, Belorusi so dobro zaprli poti do svojega gola, grška sodnika pa tudi nista priznala gola Poteka, ki je bil dosežen malenkost po zadnjem zvoku sirene.

LIGA PRVAKOV, 7. KOLO

Sobota, 19. novembra:
MEŠKOV BREST : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:29 (14:15)
Meškov Brest: Pešić, Rutenka, Babičev, Kristopans 3, Jurinok, Nikulenko 3, Stojković 8 (2), Tjumencev, Atman 2, Šumak, Vukić 3, Prodanović 1, Mijatović, Ostruško 3, Jamali 3, Šilović 3.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus, Babarskas, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč, Poteko 3, Zarabec 5, Kodrin, Fižuleto, Mačkovšek, Mlakar 5, Žvižej 8, Bečiri 1.

Sedemmetrovke: Meškov Brest 3 (2).
Izključitve: Meškov Brest 12, Celje Pivovarna Laško 8 min.