26. 11. 2016

Še dodatno oslabljeni Velenjčani na povratno tekmo v Berlin

V soboto rokometaše Gorenja Velenja v Berlinu čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Pokala EHF. Obračun z moštvom Füchseja se bo začel ob 19.30.


Moštvo iz Šaleške doline se je v nemško prestolnico v petek zjutraj odpravilo z le 14 igralci. Večer pred odhodom je postalo jasno, da Borut Plaskan ne bo mogel računati niti na Alema Toskića. Podrobni pregledi so namreč pokazali, da je izkušeni krožni napadalec na sredini tekmi ob izpahu kazalca leve roke utrpel tudi okrušenje kosti v členku, zaradi česar ga bo v prihodnjih dveh ali treh tednih spremljala posebna opornica.


34-letni rokometaš se je na spisku poškodovanih igralcev pridružil Anžetu RatajcuKlemnu Ferlinu (oba koleno) in Luki Mitroviću (zlom zadnje stene orbitalne kosti). Ne povsem zdravi na zadnjih tekmah nastopajo tudi Rok Ovniček (prepona), Niko Medved (raztrganina mišice ramenskega obroča), Rok Golčar in Janez Gams (oba koleno). Z ekipo je v Berlin izmed mladih Gorenjevih obetavnih rokometašev odpotoval Tadej Mazej.


Velenjčani bodo v lisjakovem brlogu lovili pet golov zaostanka, ki so si jih priigrali na prvi tekmi v Rdeči dvorani (24:29). V primeru neodločenega izida bo o potniku v skupinski del pokala evropske rokometne zveze odločalo število doseženih zadetkov v gosteh. Za poraženca skupnega seštevka se bo evropska sezona s to tekmo zaključila.


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Pričakujem dobro igro naših fantov ter da se bomo uspeli Berlinčanom upirati po najboljših močeh. Težave v moštvu se kar kopičijo, a kar je, je. Na petkovem treningu bomo dorekli nekaj stvari, v soboto pa nas čaka še video analiza. Domačini so favoriti tekme, mi pa se jim bomo skušali kar najbolj upirati in na koncu iztržiti čim več."


Niko Medved, kapetan RK Gorenje Velenje:
"Povratna tekma v Nemčiji bo težja od sredine v Velenju, saj bodo tekmeci pred svojimi navijači še toliko bolj motivirani. Našo ekipo je oklestila dodatna poškodba, a na to sedaj ne moremo vplivati. Tisti, ki smo zmožni igrati, bomo skušali prikazati največ, česar smo sposobni. Želimo si čim dražje prodati svojo kožo in tudi presenetiti Berlinčane."


KVALIFIKACIJE ZA POKAL EHF, 3. KROG:

 

2. tekma, sobota, 26. novembra, ob 19.30:
FÜCHSE BERLIN : RK GORENJE VELENJE

 

1. tekma, sreda, 23. novembra:
RK GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN 24:29 (10:13)