26. 11. 2016

Celjani s sloganom "Vsi na tekmo" pričakujejo beloruskega prvaka

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v 8. krogu Velux EHF Lige prvakov v nedeljo, ob 18.30, čaka dvoboj proti Meškovu Brestu, s katerim so se v soboto pomerili v Belorusiji, srečanje pa se je končalo z remijem. 

V primeru Meškov Bresta gre za slovenskim ljubiteljem rokometa manj znano ekipo, ki so jo bolje lahko spoznali na obeh dosedanjih dvobojih s Celjem. A ta beloruski prvak, z več kot petimi milijoni evrov proračuna, je izjemno dobra ekipa, ki ima v svojih vrstah številne odlične rokometaše, med drugimi tudi slovenskega reprezentanta, Celjana Simona Razgorja.

Branko Tamše se pred obračunom zaveda, da njega in ekipo čaka še težja preizkušnja, kot na tekmi v Belorusiji, kjer so domačini pričakovali zmago in bodo sedaj še bolj motivirani v Celju: "Po tekmi v Belorusiji smo lahko videli veliko poklapanih obrazov v domačem taboru, saj so pričakovali gladko zmago. Sedaj prihajajo v Celje z željo po maščevanju, kar pomeni, da bo tekma še težja, čeprav je bil že obračun pri njih zelo težak. Tam smo morali biti na optimumu skozi vseh šestdeset minut, da smo bili vseskozi drug ob drugem. Nekajkrat smo obrnili rezultat in na koncu povsem zasluženo osvojili točko, imeli pa celo možnost za dve, a nas je prehitel čas. Mi si vsi skupaj želimo, da bi ponovili igro iz Belorusije in z nekaj dodatki v pozitivnem smislu, prišli do želenega rezultata. To bi nam pomenilo res veliko, saj vsaka točka v tej borbi v ligi prvakov za nas šteje dvojno. Mi se bomo vsekakor pripravili in naredili vse, da nasprotniku poizkušamo vsiliti naš sistem igre, tako kot nam je to uspevalo v gosteh. Zavedamo se kako je potrebno igrati proti tem visokim, kompaktnim igralcem Meškova igrati, zato je ena izmed glavnih nalog hitra igra, ki jo gojimo. V tem pogledu moram reči, da smo v zadnjih tednih napredovali v formi in dvignili nivo igre, počasi postajamo takšna ekipa kot si jo želimo. Če nam bo vse to uspelo, potem rezultat ne bo izostal. Nekako pa pričakujem, oziroma si želim glasne podpore s tribun. Seveda moramo mi prej opraviti delo na igrišču, ampak s pomočjo gledalcev lahko dobimo tisto dodatno energijo, moč, pritisk s tribun je lahko tisti moment, da skupaj premagamo Beloruse. Zato še enkrat apeliram na vse gledalce, da pridejo v nedeljo v Zlatorog in se skupaj lotimo tega projekta." 

Tamše je na zadnji tekmi v Zagrebu več priložnosti ponudil igralcem, ki sicer nastopajo manj, ti so odigrali dobro, zato se celjski trener veseli dodatne širine v igri: "Tekmo v Zagrebu smo zavestno odigrali z igralci, ki dobivajo drugače nekoliko manj priložnosti, ali pa jih je potrebno vrniti v igro po reprezentančnih akcijah. Tu v prvi vrsti mislim na Kodrina, ki je to minutažo izkoristil in odigral zelo dobro. Enako velja tudi za vse ostale, zato sem z videnim več ali manj zadovoljen, seveda pa končnice nismo odigrali tako, kot si želimo. Preveč smo gledali rezultat in ustavljali igro. Mi moramo do konca odigrati hitro, tekoče in to nam mora biti vodilo tudi za nedeljsko tekmo, kjer moramo unovčiti še izkušnje, ki smo jih na teh tekmah sedaj dobili, zato verjamem, da nas čaka zelo zanimiv in napet obračun."

Jaka Malus postaja čedalje pomembnejši člen v igri Celja Pivovarne Laško in svoje priložnosti dobro izkorišča. Po dobljeni točki v Belorusiji, izgubljeni v Zagrebu, si sedaj želi dveh proti Meškov Brestu: "V Belorusiji smo uspeli nazaj dobiti točko, v Zagrebu smo je tudi ob malce pomanjkanja športne sreče izgubili, a kot je dejal že pred mano Branko, se dvigamo v formi in to je v tem trenutku najpomembnejše. Dobro igro moramo še nadgraditi, da tokrat dobimo obe dve. Dober rezultat bi nam ogromno pomenil v boju za napredovanje, zato bomo naredili vse, da pridemo do njega. Še enkrat se moramo dobro pripraviti nanje, na vse izjemne posameznike, meni je npr. v Brestu težave povzročal vratar Mijatovič, a izjemnih posameznikov je pri njih ogromno, na zadnji tekmi je vratar Pešič zbral veliko obramb, potem so tu številni izjemni zunanji igralci, ki smo jih pred tednom dni dobro zaustavili, sedaj pa moramo to narediti še bolje in še odločneje."

8. krog rednega dela VELUX EHF Lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in HC Meškov Brest bo na sporedu v nedeljo, 27. novembra, ob 18.30, celjski rokometaši pa si želijo čim bolj glasne podpore, ki jo bodo močno potrebovali. Pred tem bo v mestnem središču Celja prižig prazničnih lučk, zato jih bodo pred tekmo simbolno prižgali še obiskovalci na mobilnih telefonih v Zlatorogu. Tekmo si bo mogoče v neposrednem prenosu ogledati tudi na Šport TV (Š1).

LIGA PRVAKOV, 8. KOLO

Nedelja, 27. novembra, ob 18.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MEŠKOV BREST - prenos na Šport TV 1