2. 12. 2017

Riko Ribnica in Koper 2013 brez težav do zmage v Ligi NLB

Rokometaši Riko Ribnice in Kopra 2013 so v 12. kolu Lige NLB prepričljivo slavili, prvi proti Krki (37:28), drugi pa proti LL Grosist Slovanu (30:23).

Ribničani so po izpadu iz evropskega pokala EHF vse sile usmerili v domače prvenstvo in zanesljivo premagali Novomeščane. Po deveti zmagi so zadržali vodilno mesto na lestvici, medtem ko osmoljenci današnjega dvoboja v deželi suhe robe ostajajo na šestem mestu.

Izbranci domačega trenerja Siniše Markote so bili v prvem polčasu vseskozi korak pred tekmeci iz dolenjske prestolnice, svojo prevlado na igrišču pa so tudi v odsotnosti svojega najboljšega igralca in slovenskega reprezentanta Nika Henigmana povsem uveljavili v drugi polovici tekme, ko so Novomeščane zasenčili v vseh prvinah rokometne igre.

V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Setnikar z osmimi goli, v novomeški pa Jaka Jakše s sedmimi zadetki.

LIGA NLB, 12. KOLO:

Sobota, 2. decembra:
RIKO RIBNICA : KRKA 37:28 (16:13)
Setnikar 8, Vujačić 6; Jakše 7, Rašo 6.

Blaž Nosan, kapetan Riko Ribnice:

"Pričakovali smo težko tekmo, saj smo nastopili brez dveh poškodovanih igralcev, Nika Henigmana in Jureta Kljuna. Na našo srečo smo dobro odigrali ostali, zato menim, da smo zasluženo zmagali."

Blaž Brajer, vratar Krke:

"Enostavno nam danes ni šlo ne v napadu, ne v obrambi. Mislim da je bil eden od ključnih momentov današnje slabe igre tudi, da se nismo držali dogovora. Ribničani so našo nemoč izkoristili in zasluženo zmagali. Sem razočaran, a moramo to tekmo hitro pozabiti in se pripraviti na Šmartno."

KOPER 2013 : LL GROSIST SLOVAN 30:23 (16:11)
Vlah in Zugan po 5; Marušič 9, Prevolnik in Sankovič po 4.

Martin Kocjančič, vratar Kopra 2013:

"Lepa zmaga, dobro smo se pripravili na nasprotnika. Obramba je delovala odlično, prav tako sva dala z z Juretom sva dodala delež, tako da smo na koncu zasluženo zmagali z visoko razliko in lahko samo pozitivno pričakujemo prihajajoče tekme.

Zoran Jovičić, trener LL Grosist Slovan:

"Na začetku smo držali dober ritem in igrali dobro. V nadaljevanju so se pokazale kvalitete in izkušnje Kopra. Nam ne preostane nič drugega kot da treniramo in se pripravimo na naslednje tekme."

Petek, 1. december:
HERZ ŠMARTNO : DOBOVA 23:29 (13:15)
Močnik 7, Justin 4; Markušić 8, Seferović 7.

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 29:23 (14:13)
Skol 9, Horžen 6; Žuran 8, Čudič 6.

Miha Kaučič, igralec Jeruzalema Ormoža:

"Na začetku tekme smo si privosčili prevec zgrešenih odprtih metov, zaradi česar so nam domačini pobegnili na pet zadetkov prednosti, do konca polčasa pa smo uspeli vodstvo izničiti na le en gol zaostanka. V drugem polčasu se nismo držali dogovorov ter si privoščili preveč izključitev in tehničnih napak, domači so nadzarovali celi drugi polčas in mirno pripeljali tekmo do konca."

Roman Šavrič, trener Trima Trebnjega:

"Fantom čestitam za današnjo borbo in odlično tekmo. Spet se je pokazalo, da smo zelo nevarni in igramo dobro, če smo kompletni. Ta zmaga je plod cele ekipe, žal pa imam malo slabega priokusa, saj se je poškodoval Urh Brana, ki je odlično branil. Držimo pesti zanj, zdaj bomo igrali tudi za njega."

URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK 31:21 (12:12)
Kavčič 7, Vrbinc 6; Ocvirk 5, Velkavrh in Štumpfl po 3.

Marko Šibila, trener Maribora Branika:

"Naleteli smo na zelo razpoloženega tekmeca, ki si ji bolj želel zmage kot mi. V drugem delu prvega polčasa smo še nekako uspeli sestaviti našo igro, v drugem polčasu pa smo na terenu delovali preveč mlačno in brezidejno. To je znala ekipa Urbanscape Loke izkoristiti in si je priigrala visoko prednost in do konca se nismo več uspeli pobrati. Poraz zagotovo ni prijeten, vendar moramo gledati naprej pozitivno in stvari postaviti stvari na pravo mesto za tekme, ki so še pred nami."
LESTVICA
1 RD RIKO RIBNICA 12 9 1 2 341 305 36 19