3. 4. 2017

Dobrodelni vikend na Galjevici s Krimovo piko na i

Športna dvorana Krim na Galjevici je ta vikend gostila smetano najboljših s področja nekdanje skupne države. Tretji turnir Regionalne lige so izredno uspešno sklenile tudi gostiteljice, rokometašice Krima Mercatorja, ki so na drugi tekmi v zadnji sekundi na kolena spravile podgoriško Budućnost (29:28).

Izbranke Uroša Bregarja pred tretjim druženjem ni čakalo lahko delo, saj sta bila pred njimi obračuna z ekipama, ki sta se prebili v četrtfinale Lige prvakinj. V soboto jim je najprej nasproti stal skopski Vardar, katerega se niso ljubljanske rokometašice niti malo ustrašile. Zasedba iz makedonske prestolnice, ki med evropsko elito cilja na sam vrh, je vmes sicer povedla s 15:11, a so se krimovke vrnile v igro. Še v zadnji minuti je bil izid poravnan, zmaga pa je na koncu pristala v rokah Vardarja, ki je bil boljši s 27:26.

Dan kasneje je Krim Mercator čakal še obračun z Budućnostjo, ki nikogar ni pustil ravnodušnega. V prvem polčasu so bile namreč gostiteljice turnirja tiste, ki so narekovale ritem igri in večkrat vodile celo z dvema zadetkoma. Po četrtem zaporednem ljubljanskem napadu, ki se je končal z izvajanjem sedemmetrovke, so na začetku 27. minute Krimovke prek Nine Zulić povedle z 12:10, nato pa tekmice spustile poleg. Ekipi sta tako na odmor odšli poravnani na 13:13.

V nadaljevanju so pobudo prevzele Podgoričanke, povedle za gol ali dva, v 40. minuti pa je njihova prednost narasla na +3 (20:17). Mišo Marinček, ki je v prvem polčasu zbrala osem obramb, je tedaj v vratih zamenjala Amra Pandžić. Tudi z njeno pomočjo je v slabih petih minutah Krim Mercator izničil zaostanek (20:20), sredi 53. minute pa je Elizabeth Omoregie zadela za 26:24. Budućnost si je nato priborila izenačenje na 27:27, zgolj 12 sekund pred koncem pa še na 28:28. Ljubljanska klop je hitro segla po minuti odmora, po kateri je Omoregieva na šestmetrski črti spretno našla Lauro Kamdop, ki je v zadnji sekundi suvereno zatresla mrežo za veliko zmago z 29:28.

Poleg omenjenih ekip je na turnirju na Galjevici sodelovala še ekipa Podravke Vegete iz hrvaške Koprivnice. Prvi dan je proti črnogorskim prvakinjam klonila z 21:19, v drugo pa je s 35:18 morala priznati premoč še Vardarju. Na drugi strani so ljubljanske rokometašice z zadnjim skalpom skočile na tretje mesto po rednem delu Ženske regionalne rokometne lige. Na finalnem turnirju, ki bo 25. in 26. aprila potekal v Skopju, se bodo v polfinalu tako znova srečale z Budućnostjo.

Celotno dogajanje prvega aprilskega konca tedna je imelo tudi dobrodelno noto. Krim Mercator se je na pobudo svoje kapetanke Miše Marinček pridružil akciji zbiranja sredstev za nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića, ki nujno potrebuje operacijo v Švici. Rokometni borec je vse zbrane pozdravil na sobotni tekmi, ko sta mu Marinčkova, članica Izvršilnega odbora Deja Doler Ivanović in generalna sekretarka kluba Tina Kravanja predale donaciji igralk in kluba, ob tem pa še spominsko žogo s podpisi vseh ljubljanskih igralk.
 
S pomočjo slovenskih legionark – Tamare Mavsar in Barbare Lazović pri Vardarji in Neli Irman pri Budućnosti – je dobrodelni klic segel tudi onkraj slovenskih meja, saj sta se akciji nesebično pridružila tudi oba omenjena kluba. Svoje veliko srce je pokazala tudi trojica, ki je skrbela, da je med tekmo vse potekalo v skladu s pravili. Svoj honorar s tekme med Krimom Mercatorjem in Vardarjem so namreč odstopili tudi delegat Janko Požežnik ter izvrsten sodniški par Bojan Lahk-David Sok. Svoje so dodali tudi nabijači, ki so preko vikenda obiskali dvorano na Galjevici.
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Na sobotni tekmi z Vardarjem smo točko izgubili, na dvoboju z Budućnostjo pa smo si želeli nekaj več. Skozi celotnih 60 minut se nismo vdali, z veliko rotacijo igralk smo zdržali visok ritem vse do konca tekme ter osvojili dve točki. Zelo zadovoljen sem s prikazano igro svojih igralk. Čeprav smo zaključili z nastopi v Ligi prvakinj, ekipa ne počiva. Igramo na turnirjih, čez nekaj dni bo čas tudi za Pokal Slovenije ter zaključek regionalne lige, kjer bomo imeli zaradi zadnjega uspeha prav zagotovo na hrbtu veliko večjo tarčo."
 
Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
"Na srečo je v življenju tako, da če ti sreča enkrat spolzi iz dlani, se ti nekje more povrniti, in to se je nam zgodilo na tekmi z Budućnostjo. Zadnji gol Laure Kamdop nam je priskrbel zmago pred domačim občinstvom, tako da smo zgolj potrdile, da dobra igra na sobotni tekmi z Vardarjem ni bila naključje, in da bi z malo sreče lahko zmago slavile tudi na tekmi z ekipo iz Makedonije. Smo ekipa, ki že skozi celotno sezono kažemo dobre predstave. Res je, da smo imele malo zdravstvenih težav, zdaj pa smo znova popolne, kar se je zagotovo odrazilo na rezultatih ta konec tedna. Zelo vesela sem, da so se tudi ostale ekipe pozitivno odzvale ob dobrodelni noti tega turnirja. Dokazali smo, da smo skupaj močnejši, da srce še vedno igra vodilno vlogo, in da nam ni vseeno za naše športnike. Nikoli ne veš, kdaj boš sam kaj potreboval, zato Nenadu želimo vso srečo pred operacijo."
 
ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, 3. TURNIR:
 
Sobota, 1. aprila:
PODRAVKA VEGETA : BUDUĆNOST 19:21
RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR 26:27 (11:15)
RK Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 3, Abina, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganovič, Marinček, Omoregie 2, Zulić 4, Koren 1, Kamdop 5, Amon 1, Zrimšek.

Nedelja, 2. aprila:
VARDAR : PODRAVKA VEGETA 35:18
KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST 29:28 (13:15)
Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 2, Abina, Jeriček 5, Hrnčić, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie 9, Zulić 1, Koren 1, Pandžić, Barič 3, Kamdop 2, Amon 3.