11. 5. 2017

Tesna zmaga Celjanov na derbiju v Ribnici

Celje Pivovarna Laško je na derbiju 7. kola Lige NLB za prvaka gostoval v Ribnici in si priigral 6. zmago v državnem prvenstvu (29:28).

Celjani so na izjemno vročem igrišču v Ribnici dosegli šesto zmago v končnici za prvaka, po pravi drami pa je zmagoviti gol v zadnji minuti prispeval Blaž Janc. Branilci prvega mesta v državnem prvenstvu imajo še vedno dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki so pred kratkim izgubili v deželi suhe robe, tokrat pa so bili boljši od Krke (31:28).

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so bili večji del prvega polčasa v zaostanku. V 23. minuti je ta znašal kar tri gole (8:11), v končnici prvega dela pa so zaigrali sijajno in z dvema goloma Tilna Kodrina ter po enega Boruta Mačkovška in vratarja Ivana Gajića na velik odmor odšli z dvema goloma prednosti (14:12).

V drugem polčasu so si v 36. minuti priigrali štiri gole prednosti (19:15), lepe zaloge pa jim ni uspelo zadržati. Ribničani so jim ob podpori glasnih navijačev vse bolj grozili in v 53. minuti po golu Jana Grebenca izid znova izenačili (26:26). Le dve minuti kasneje je slovenski reprezentant, ki se bo poleti preselil v Velenje, gostitelje popeljal do vodstva s 27:26, v izjemno dramatični končnici pa je bilo več modrosti na strani izkušenejših Celjanov. Zmagoviti gol pa je prispeval Janc.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 7. KOLO

Sobota, 13. maja:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:29 (12:14)
Grebenc 9, Fink 5; Žvižej in Mlakar po 6.

GORENJE VELENJE : KRKA 31:28 (16:13)
Brumen 8, Medved 6; Okleščen 6, Matko 5.

KOPER 2013 : URBANSCAPE LOKA 29:23 (13:8)
Vlah 8, Rapotec 6; Jamnik 6, Jesenko in Cingesar po 4.

LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 7 6 1 0 225 183 42 51