17. 5. 2017

Kadeti ta vikend v Velenju za državni naslov

Velenjska Rdeča dvorana bo ta vikend znova odeta povsem v rokometne barve. Zanje bodo poskrbele najboljše štiri slovenske kadetske ekipe, ki se bodo pomerile za državni naslov. V sobotnem prvem polfinalnem paru se bosta ob 16.30 pomerili moštvi domačega Gorenja Velenja ter novomeške Krke, dve uri za tem pa bo sledil še obračun Istrabenza plinov Izole in Celja Pivovarne Laško. Tekmi za končno razvrstitev bosta na sporedu v nedeljo ob 10. in 12. uri. Vstopnine ni!
 

IZJAVE PRED ZAKLJUČNIM TURNIRJEM:
 
Ivan Simonović, trener RK Gorenje Velenje:
“Naša kadetska ekipa je z odliko opravila delo v vzhodni skupini ter se prebila v drugi del tekmovanja, v katerem so jo čakali zahtevnejši in še bolj kakovostni tekmeci. Kljub težavam v procesu treningov se je ekipa tudi v polfinalni skupini zavihtela na vrh in si priborila mesto na zaključnem turnirju četverice v domačem Velenju. Polfinalni tekmeci prihajajo iz Novega mesta. Pričakujem obračun z dobro in čvrsto igro ter preboj v finale. Naše moštvo po kakovosti zagotovo sodi v vrh, a bo za vrhunski dosežek potrebno prikazati dve izjemni predstavi in doseči prav toliko zmag. Naloga bo vsekakor zahtevna. Ostale ekipe so v rahli prednosti, saj so skozi celotno sezono trenirale skupaj, medtem ko imamo v našem klubu nekoliko drugačen pristop. Verjamem, da bo to še dodatna motivacija za naše fante. Vsem udeležencem zaključnega turnirja želim dobre igre in čim manj poškodb. Naj zmaga najboljše moštvo. Mi se bomo potrudili, da prvo mesto pripade nam! Obenem bi pozval vse navijače, da športno podpirajo mlade igralce in uživajo v rokometni igri.”
 
Domen Tajnik, kapetan RK Gorenje Velenje:
“Pred sezono smo si zadali visok cilj. Želeli smo si uvrstitve na zaključni turnir in bojev za naslov državnega prvaka. V prvem delu tekmovanja smo svoje delo opravili z odliko in tekmecem oddali zgolj točko. V polfinalni skupini smo pričakovali veliko težje delo, a se je vse izšlo po naših željah. Tudi v drugem delu smo osvojili prvo mesto, na kar sem kot kapetan ekipe izredno ponosen. Za uspeh na zaključnem turnirju bomo morali prikazati igro še na višji ravni. Pričakujem izredno izenačene tekme. V polfinalu nas čaka zahteven tekmec iz Novega mesta. Če bomo prikazali svojo pravo igro, lahko Krko zagotovo premagamo. Želim si, da po drugem in tretjem mestu končno stopimo tudi na najvišjo stopničko. Vse ljubitelje rokometa vabim, da se nam 20. in 21. maja pridružijo na tribunah Rdeče dvorane. Črno-rumeno kot eno!”
 
Robert Cvikl, trener MRK Krka:
“Z uvrstitvijo na finalni turnir smo dosegli naše, ekipne želje, cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Čaka nas le še smetana na torti.  Mislim, da so ekipe na turnirju zelo izenačene, odločala bo dnevna forma ekipe in navdih kakšnega posameznika. Če se ti stvari ‘poklopijo’ si prvi, če se ti ne, si četrti. Seveda pa se finalni turnirji igrajo za zmage.”
 
Tilen Kukman, kapetan MRK Krka:
“Ta sezona je bila do sedaj zelo uspešna, saj smo si s trdim delom zagotovili uvrstitev na zaključni turnir. Kljub številnim poškodbam, s katerimi smo se srečevali sredi sezone, smo z ekipno igro prišli do zadanega cilja. V Velenje odhajamo motivirani, z željo, da prikažemo borbeno in kakovostno igro. Cilj ekipe je vsekakor prvo mesto.”
 
Peter Mičović, trener RD Istrabenz plini Izola:
“Krepat, ma ne molat.”
 
Luka Logar, kapetan RD Istrabenz plini Izola:
“Sezono smo začeli s ciljem, da pokažemo to, kar smo s trenerjem Petrom Mičovićem gradili zadnja tri skupna leta. Naša želja je bila, da prikažemo največ, česar smo sposobni in dosežemo najboljši možen rezultat. To nam je do sedaj uspelo. Do zaključnega turnirja smo doživeli dva poraza, enega v prvem in enega v drugem delu. Takšne rezultate dosegamo zaradi odličnega dela trenerja Petra, ki nas vzgaja, ne samo na igriščih, temveč tudi izven njih, da postanemo pravi igralci. Poleg tega nas je do turnirja v Velenju zagotovo pripeljala tudi povezanost med rokometaši, ki se družimo tudi, kadar nimamo oblečenih dresov. Ne gre pozabiti, da smo prek celotne sezone deležni velike podpore kluba in staršev. Na zaključnem turnirju bomo znova skušali prikazati vse, kar znamo, da dosežemo čim boljši rezultat. Vsekakor pa v Velenje prihajamo brez psihološkega pritiska, saj smo ne glede na vse naredili ogromen napredek v naši igri.”
 
Blaž Cizej, trener RK Celje Pivovarna Laško:
“V dosedanjem delu sezone smo sledili zastavljenim ciljem, saj je bil v ospredju razvoj igralcev za člansko ekipo. Velik del teh je v prvem delu sezone igral za mladince, kasneje pa so se priključili kadetski ekipi. Uvrstitev na zaključni turnir je bil naš osnovni cilj, ki smo ga izpolnili. Na polfinalni tekmi proti RK Istrabenz plin Izola pričakujem trdo, borbeno tekmo. Nasprotnik nam je dokaj neznan. Verjamem, da lahko z dobro, borbeno in kolektivno igro zmagamo, nato pa bomo videli, kaj se lahko zgodi v nedeljo.”
 
Teo Jezernik, kapetan RK Celje Pivovarna Laško:
“Ta sezona je bila polna vzponov in padcev. Prvi del so v večini odigrali fantje, rojeni leta 2001, saj nas je večina leto starejših rokometašev trenirala in nastopala z mladinsko ekipo. Verjamem, da smo zaradi tega hitreje napredovali in pridobili potrebne izkušnje za zaključni turnir kadetov. Kljub temu smo v drugem delu sezone nekoliko popustili, vendar smo se vseeno zanesljivo uvrstili na zaključni turnir. Na slednjega se podajamo z željo, da pokažemo, kaj smo se naučili. Morali bomo igrati na visoki ravni, tako kolektiv kot posamezniki. Le tako se lahko nadejamo uspeha na polfinalni tekmi proti Izoli.”
 
ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA KADETE (Rdeča dvorana, Velenje):
 
Polfinale, sobota, 20. maja, ob 16.30:
GORENJE VELENJE : KRKA
 
Ob 18.30:
ISTRABENZ PLINI IZOLA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO
 
Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. maja, ob 10.00:
PORAŽENEC POLFINALA 1 : PORAŽENEC POLFINALA 2
 
Finale, nedelja, 21. maja, ob 12.00:
ZMAGOVALEC POLFINALA 1 : ZMAGOVALEC POLFINALA 2