10. 6. 2017

Velika zmaga slovenskih deklet v Osijeku

Slovenska ženska reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2017 v Osijeku z 28:23 premagala Hrvaško in si priborila odlično izhodišče pred četrtkovim povratnim dvobojem v Celju (18.00).

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja, ki so odlično zaustavile najboljši hrvaški igralki Čamilo Mičijević in Žano Marić, ki sta dosegli po dva zadetka, so imele že na začetku tekme v Slavoniji škarje in platno povsem v svojih rokah. Že v 11. minuti so si priigrale štiri gole prednosti (8:4), razliko pa držale do 21. minute, ko so se jim gostiteljice približale na 8:10. Kljub temu Slovenke niso popustile - še več, znova so odigrale agresivno v obrambi in uspešno v napadu ter po golu Barbare Lazović 8 sekund pred koncem polčasa povedle z najvišjo prednostjo 15:10. 

Kljub nekoliko slabšemu začetku drugega polčasa, pet minut namreč niso zadele gola, so v 39. minuti s pridom izkoristile dve igralki več na igrišču in po golu Tamare Mavsar prvič povišale na šest golov (19:13). Šest minut pred koncem je vodstvo skopnelo na +2, a je selektor Bregar z minuto odmora umiril svoje izbranke ter zakoličil taktiko za zadnje (uspešne) napade. Po golih Mavsarjeve ter Neli Irman, s po šestimi goli najboljših strelk Slovenije je ta vodila s 27:22, minuto pred koncem je zadela še Nina Zulić za 28:22, Hrvatice pa so 30 sekund kasneje postavile končni rezultat 28:23. 

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Prvi del naloge je opravljen, a kljub temu nisem najbolj zadovoljen. Hrvatice smo dobro analizirali in se nanje dobro pripravili, a v obrambi naredili nekaj neumnosti, v napadu pa nismo delovali tako, kot smo se dogovorili. Še vedno imamo precej dela, tudi zaradi tega, ker smo spremenili nekaj obrambnih postavitev. Dekleta so se borila po najboljših močeh in jih zdaj čaka še drugi polčas v Celju, na kateri moramo odigrati dobro in se po dolgem času znova uvrstiti ne svetovno prvenstvo."

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:

"Zelo sem vesela, da smo uspele zmagati na prvi tekmi v Osijeku, pred katero smo se zavedale, da bo Hrvaška igrala v drugačni postavi, kot običajno in nismo vedele kaj lahko pričakujemo. Bile smo favoritinje, a je bilo to potrebno potrditi na igrišču. Upam, da bomo v Celju odigrale še bolje, zmagale in se uvrstile na svetovno prvenstvo. Upam tudi, da nas bo na tribunah bodrilo čim večje število navijačev, ki jih že zdaj vabim, da se nam pridružijo!"

Vstopnice za povratni dvoboj proti Hrvaški v Celju (četrtek, 15. junija, ob 18.00) so že v prodaji in sicer na tej povezavi, bencinskih servisih Petrol in ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte.

ČLANICE, KVALIFIKACIJE ZA SP 2017, PRVA TEKMA

Osijek, sobota, 10. junija:
HRVAŠKA : SLOVENIJA 23:28 (10:15)

Hrvaška: Kapitanović, Debelić, P. Posavec, Mičijević 2, Krsnik 3, Plahinek 5, S. Posavec 1, Vidak, Milošević, Kalaus 3, Domjan, Glavan, Marić 2, Pijević, Kožnjak 4, Benko 3.
Slovenija: Stefanišin, Pandžić, Ferfolja 1, Gros 4, Krajnc, Jeriček 4, Stanko 2 (1), Mavsar 6 (1), Lazović 2, Zulić 1, Irman 6, Koren, Barič 2, Vrček, Krhlikar, Užmah.

Sedemmetrovke: Hrvaška 1/3, Slovenija 2/2.
Izključitve: Hrvaška 10 min, Slovenija 14 min.

POVRATNA TEKMA

Celje (dvorana Golovec), četrtek, 15. junija, ob 18.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA