14. 6. 2017

Članice optimistične pred povratnim dvobojem za SP 2017

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v četrtek ob 18.00 v celjski dvorani Golovec čaka povratni dvoboj kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2017 proti Hrvaški, na katerega se podajajo s prednostjo petih zadetkov s prve tekme.

Izbranke Uroša Bregarja so si v soboto v Osijeku priigrale odlično izhodišče, s kolektivno igro Hrvaško premagale z 28:23 ter tako stopile korak bližje do uvrstitve na peto svetovno prvenstvo, prvo po letu 2005. Nalogo lahko uspešno končajo v četrtek v Celju, kjer so se veselile že lani proti istim tekmicam, ki so jih premagale s 24:23 in se prebile na turnir stare celine na Švedskem.

Slovenija in Hrvaška sta se doslej pomerili že na 27 obračunih, naša izbrana vrsta pa je zabeležila 14 porazov, 4 nedločene izide in 9 zmag, med drugim tudi zadnji dve v Osijeku in Celju.

Vstopnice za dvoboj proti Hrvaški v Celju si lahko zagotovite na tej povezavi, bencinskih servisih Petrol in ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte. 

Tamara Mavsar:

"Želimo si nadgraditi igro s prve tekme v Osijeku, saj prednost petih golov v modernem rokometu ne pomeni prav veliko. Ohraniti moramo mirne glave in prikazati še boljšo obrambo ter na splošno narediti vse, da se po koncu dvoboja veselimo uvrstitve na svetovno prvenstvo."

Nina Zulič:

"Pri analizi prve tekme smo ugotovili, da imamo še precej rezerv tako v obrambi, kot v napadu. Upam, da bomo v Celju odpravili določene napake, ki smo jih delali v Osijeku, da bomo bolj uspešni v doseganju zadetkov iz protinapadov in, da bomo v obrambi še bolj agresivni. Mislim, da je lahko ob upoštevanju teh navodil rezultat zagotovo v našo korist."

ČLALNICE, KVALIFIKACIJE ZA SP 2017, POVRATNA TEKMA

Celje (dvorana Golovec), četrtek, 15. junija, ob 18.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA

PRVA TEKMA

Osijek, sobota, 10. junija:
HRVAŠKA : SLOVENIJA 23:28 (10:15)

Hrvaška: Kapitanović, Debelić, P. Posavec, Mičijević 2, Krsnik 3, Plahinek 5, S. Posavec 1, Vidak, Milošević, Kalaus 3, Domjan, Glavan, Marić 2, Pijević, Kožnjak 4, Benko 3.
Slovenija: Stefanišin, Pandžić, Ferfolja 1, Gros 4, Krajnc, Jeriček 4, Stanko 2 (1), Mavsar 6 (1), Lazović 2, Zulić 1, Irman 6, Koren, Barič 2, Vrček, Krhlikar, Užmah.

Sedemmetrovke: Hrvaška 1/3, Slovenija 2/2.
Izključitve: Hrvaška 10 min, Slovenija 14 min.