26. 7. 2017

Mladinke že komaj čakajo začetek EP do 19 let v Celje

V Celju se jutri začenja evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let, na katerem bo nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki je pred dvema letoma na EP do 17 let osvojila peto mesto.

Slovenija bo prvo tekmo na prvenstvu, na katerem bo nastopilo najboljših 16 reprezentanc stare celine, odigrala jutri ob 19.00 proti Črni gori, v petek se bo ob isti uri pomerila s Portugalsko, dva dni kasneje pa še z Dansko. V drugi del se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci, ostali pa bosta igrali tekme za 9. do 16. mesto.

Za našo izbrano vrsto so nekaj več kot trije tedni priprav v Rogaški Slatini, na Madžarskem, Hrvaškem, Brežicah, Laškem in Celju ter pet pripravljalnih tekem, na katerih so dekleta pilile formo za prvo evropsko prvenstvo za rokometašice v Sloveniji. V dvoranah Zlatorog in Golovec, v katerih bodo izbranke Bojana Voglarja, ki bo seznam 16 igralk objavil zvečer, igrale prvi in drugi del, je organizacijski odbor pripravil vse potrebno za začetek tekmovanja. Ta se bo s finalno tekmo zaključilo 6. avgusta.

Vstop na vse tekme je brezplačen, za tiste, ki deklet ne bodo uspeli podpirati v živo, pa bodo na voljo tudi neposredni prenosi, dostopni na tej povezavi.

Bojan Voglar, trener Slovenije:

"Menim, da smo pripravljalno obdobje oddelali dobro, v prvem delu je bil večji poudarek na telesni pripravljenosti, za katero je poskrbel Primož Pori, v drugem pa smo odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Takrat še nismo bili na visoki ravni, sploh na Madžarskem ne, a zavedati se je potrebno, da smo igrali z reprezentancami, ki so bile na zadnjem evropskem prvenstvu med najboljšimi petimi, medtem ko smo proti Hrvaški odigrali že precej bolje. Forma deklet se stopnjuje, mislim, da so prave in verjamem, da bodo ta EP odigrale dobro. Veliko je odvisno že od prve tekme, pred katero imamo težave z virozo Maje Helbl, zato še razmišljamo kaj narediti. Moj cilj je uvrstitev med najboljših osem reprezentanc, je pa res, da je brez Nine Žabjek, ene izmed ključnih igralk te generacije, realnost lahko drugačna. Poskušali bomo narediti vse, da se uvrstimo v drugi del."

TEKME SLOVENIJE NA EP 2017 
Prvi del, skupina D, Celje, dvorana Golovec

Četrtek, 27. julija, ob 19.00:
SLOVENIJA : ČRNA GORA

Petek, 28. julija, ob 19.00:
PORTUGALSKA : SLOVENIJA

Nedelja, 30. julija, ob 19.00:
DANSKA : SLOVENIJA

Drugi del (skupina I2 ali M2): 1. in 2. avgust
Tekme za uvrstitev od 13.-16. in 9.-12. mesta: 4. in 5. avgust
Tekme za uvrstitev od 5.-8. mesta: 4. in 6. avgust
Polfinale: 4. avgust (17.00, 19.30)
Tekma za 3. mesto: 6. avgust, ob 15.00
FINALE: 6. avgust, ob 17.30