6. 9. 2017

Celjani poraženi na domačih tleh

Celje Pivovarna Laško je v 2. kolu Lige SEHA gostil beloruski Meškov Brest in zabeležil prvi poraz. Gostje so bili boljši z 29:24.  

Celjski rokometaši so morali po slavju v Velenju v drugem nastopu v regionalni ligi Seha priznati premoč beloruskemu Meškovu Brestu, enemu od tekmecev za uvrstitev na zaključni turnir tekmovanja. V izredno izenačenem srečanju je odločitev padla v zadnjih 15 minutah, ko so se Belorusi, za katere igrata tudi Simon Razgor in Vid Poteko, na krilih razpoloženega hrvaškega vratarja Ivana Pešiča odlepili na + 4. Izredno razpoložen je bil tudi Petar Djordjić, za katerega obramba slovenskih prvakov ni našla pravega recepta.

V končnici so varovanci Branka Tamšeta, ki so prvi del celo dobili, v drugem pa bili izredno neučinkoviti, skušali znižati zaostanek s slabo izdelanimi hitrimi napadi, a je bil Pešić na mestu in do konca zbral kar 14 obramb. Ko je Rajko Prodanović v 57. minuti povišal vodstvo Belorusov na 28:23, je bil zmagovalec znan. Djordjić, z osmimi goli prvi strelec tekme, je nato poskrbel celo za najvišjo razliko na srečanju. Pri Celjanih je bil s šestimi goli najbolj učinkovit Žiga Mlakar.

Liga SEHA, 6. september 2017

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MEŠKOV BREST 24:29 (15:14)
Mlakar 6, Dušebajev 5; Djurdjić 8, Nikulenkov 6.