1. 10. 2017

Izjemno napet dvoboj proti Češki končan z remijem

Slovenske rokometašice so v 2. kolu kvalifikacij za EP 2018 prikazale izjemno borbeno igro, z 28:28 remizirale proti Češki in osvojile prvo točko v tem ciklusu.

Prvi polčas so izbranke Uroša Bregarja začele odlično in z dobro obrambo Čehinjam v prvih petnajstih minutah dopustile le štiri zadetke, same pa jih dosegle devet. Razlika petih golov, kolikor je bilo na četrtini tekme, je pomenila tudi najvišjo prednost gostiteljic, ki so se v težavah znašle v 21. minuti po izključitvi Ane Gros, s čimer je imela Slovenija na igrišču kar dve igralki manj. Gostje so to izkoristile in se približale na 9:11, njihov nalet pa je z imenitnim golom ustavila mlada Tjaša Stanko, ki je v prvih tridesetih minutah dosegla kar osem golov, na koncu skupaj deset.

V nadaljevanju so Slovenke znova zagospodarile na igrišču in po zadetkih Grosove ter Neli Irman povišale prednost na 17:14, v 36. minuti po lepem golu Nine Zulič na 20:17. Čehinje so v 43. minuti izenačile na 21:21, zaradi česar je bil Bregar prisiljen vzeti minuto odmora, ki ni obrodila sadov, saj so gostiteljic z novima dvema zadetkoma povišale na 23:21 in prvič na srečanju povedle z več kot golom prednosti. Strelski niz Češke je z golom v 47. minuti prekinila Polona Barič, a Slovenke kljub nekaj poskusom po dobrih obrambah Miše Marinček v tem obdobju igre niso uspele izenačiti.

Pet minut pred koncem je na semaforju pisalo 23:25, gostiteljice pa so v dveh minutah zadele trikrat in po uspešno izvedeni sedemmetrovki Ane Gros znova povedle s 26:25, vse do 23 sekund pred iztekom časa pa je bil nato rezultat izenačen. Slovenke so imele zadnji napad, ki se ni končal uspešno.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Na tekmo smo se zelo dobro pripravili in začeli odlično, igrali dobro obrambo 6-0, nato pa se na njihovo 5-1 nismo dovolj kakovostno gibali brez žoge. Naredili smo nekaj neizsiljenih napak, ki so Čehinjam dale krila in tudi vodstvo ob koncu tekme. Veseli me, da smo se v zadnjih minutah, kljub temu, da smo bili v zelo slabem položaju, vrnili v igro, zadeli z igralko manj in tudi povedli, a na koncu se zadnji napad ni iztekel po naših željah. Ta neodločen rezultat je realnost in nismo razočarani."

Tjaša Stanko:

"V prvem polčasu smo igrali dobro, se veliko gibali v napadu, nismo delali toliko napak in smo dobro realizirali strele, v drugem polčasu pa smo premagali sami sebe. Naredili smo preveč napak, zaradi česar so nas Čehinje dohitele in na koncu iztržile neodločen izid."

ČLANICE, KVALIFIKACIJE ZA EP 2018

2 kolo, Celje (Zlatorog), nedelja, 1. oktobra:
SLOVENIJA : ČEŠKA 28:28 (15:14)
Slovenija: Ferfolja 2, Abina, Amon, Gros 8, Stanko 11, Marinček, Lepoja, Zulič 1, Irman 2, Koren 2, Pandžič, Barič 1, Vučko, Hrnčič, Vrček 1, Hren.
Češka: Knedlikova 4, Rysankova 1, Salcakova 4, Ruckova 2, Kordovska, Hrbkova 2, Satrapova, Luzumova 7, Adamkova, Marcikova 1, MÜllnerova, Setelikova 1, Kudlackova, Zachova, Jeravkova 2, Mala 4.

ISLANDIJA : DANSKA 14:29 (4:13)

Že odigrano:
1. kolo, Farum, sreda, 27. septembra:
DANSKA : SLOVENIJA 28:22 (12:11)
Danska: Toft, Boegelund, S. Iversen, Fisker 2, Woller 2, Heindahl 8, Grigel, Tranborg 5, L. Jörgensen, Kristiansen, T. Jensen, S. Jörgensen 6, A. Jensen, Haugsted 5, R. Iversen, Reinhardt.
Slovenija: Leški, Ferfolja 1, Abina 2, Gros 5, Stanko 6, Marinček 1, Ljepoja, Zulič 2, Irman 1, Koren, Pandžič, Mrmolja, Barič 3, Hrnčič, Vrček 1, Hren.
LESTVICA
1 Danska 2 2 0 0 57:36 (+21) 4