19. 3. 2018

V Celju prihodnje leto EP do 17 let za dekleta

Evropska rokometna organizacija je določila organizatorje evropskih prvenstev mlajših kategorij za leto 2019, med katerimi se je znova znašla tudi Slovenija.

Ta bo prihodnje leto v Celju organizirala evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, kar bo že tretji zaporedni tovrstni turnir za mlajše kategorije v zadnjih letih. Lani je Rokometna zveza Slovenije v sodelovanju z ŽRK Z'Dežele in Mestno občino Celje pripravila EP za dekleta do 19 let, letos pa bo od 19. do 29. julij v dvoranah Golovec in Zlatorog potekal turnir za fante do 20 let, na katerem bo nadarjena generacija slovenskih rokometašev pod vodstvom Saše Prapotnika napadala najvišja mesta.

Na evropskem prvenstvu za kadetinje bo nastopilo najboljših 16 ekip stare celine, ki se bodo za naslov najboljše potegovale v obeh največjih celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog. EHF je z že tretjo podelitvijo enega izmed rokometnih turnirjev Sloveniji znova izkazal izjemno zaupanje in potrditev, da je organizacija prvenstev v naši državi vselej odlična.