6. 4. 2018

Slovanovci tudi letos uspešni na mednarodnem turnirju na Češkem

V Pragi se je zaključil rokometni turnir za mlade PHC 2018. V češki prestolnici se je zbralo skupno 628 ekip iz 25 držav, ki so se med seboj pomerile v petih starostnih kategorijah, tako med dečki kot med deklicami. Slovenijo je zastopalo skupno 10 ekip v štirih kategorijah.

Iz Slovenije je skupno nastopilo 10 ekip v štirih kategorijah, in sicer mladinci, kadeti, starejši dečki in mlajši dečki, ki so zastopali klubske barve RD LL Grosist Slovan, RD Koper 2013 in RK Sevnica, ter kadetinje in starejše deklice iz RK Olimpija. Najuspešnejši je bil RD LL Grosist Slovan, ki je z ekipo kadetov v konkurenci 76 ekip osvojil odlično tretje mesto, z ekipo starejših dečkov v konkurenci 110 ekip, in z ekipo mlajših dečkov v konkurenci 76 ekip, pa zavidljivo 4. mesto. Spomnimo: na lanskem turnirju so njihovi starejši dečki na tem turnirju osvojili odlično 2. mesto. Rokometaši RD LL Grosist Slovana so se poleg rezultata razveselili tudi dveh najboljših strelcev, in sicer se je Alexander Perić izkazal kot najboljši strelec turnirja v kategoriji starejših dečkov, Martin Božič pa kot najboljši strelec turnirja v kategoriji mlajših dečkov.

Praški rokometni turnir ima že 26-letno tradicijo in velja za enega pomembnejših mednarodnih mladinskih turnirjev v rokometu. Letošnji se je odvijal v kar 33 dvoranah po vsem mestu.