5. 7. 2018

Slovenski selektor novi trener Železničarja iz Niša

Selektor slovenske reprezentance, Veselin Vujović je postal novi trener Železničarja iz Niša. Vujović, ki je pred tem eno sezono vodil Koper 2013, je z niškim klubom podpisal triletno pogodbo. 

57-letni strateg, ki bo srbski klub vodil v državnem prvenstvu, pokalu in ligi SEHA, je imel kar nekaj ponudb za nadaljevanje trenerske kariere, vendar se je na koncu odločil za odhod v Niš. Železničar se bo prvič v zgodovini srečal z najboljšimi klubi iz regije.

Pri srbskem podprvaku so nad novo trenersko okrepitvijo izredno navdušeni, ker menijo, da bo to pripomoglo k popularizaciji rokometa v mestu. Vujovićev prihod je toplo pozdravila tudi širša javnost, saj se je na prvi novinarski konferenci zbralo ogromno število novinarjev in navijačev. 

Vujović je priznal, da čuti nekoliko treme, ker ve, da mora izpolniti velika pričakovanja. Dodal je, da je navdušen nad izjemno dobrodošlico, kar dokazuje kako imata Niš in Srbija na splošno rada rokomet in kako srčni so navijači Železničarja.

Vujović, ki ostaja tudi selektor slovenske izbrane vrste, bo priprave na novo sezono začel 20. julija. Prvi del priprav bodo opravili v Zlatiboru, zatem se bodo udeležili tudi turnirja v Strugi, kjer tradicionalno pričakujejo izredno močno mednarodno zasedbo. 

Veselin Vujović, trener Železničarja:

»Zagotovo se za prihod v Niš ne bi odločil, če ne bi videl posnetka tekme z Vojvodino v zaključku državnega  prvenstva. Ko sem videl čustva in odzive predsednika kluba in župana mesta, sem vedel, da bo to prava odločitev. Verjamem tudi v sijajne rokometaše, ki so odigrali odlično sezono in menim, da zmorejo še več ter, da jim lahko pri tem pomagam. Čaka nas pomembna sezona, saj bomo pravo sliko srbskega rokometa dobili šele, ko se bomo srečali z evropskimi klubi. Klub se bo do takrat še okrepil, nekaj pogovorov z določenimi rokometaši že opravljamo. Do začetka sezone bomo pripravljalno obdobje izkoristili za čim boljše uigravanje, do popolnosti pa nas čaka dolga pot, ki se bo začela s prvim korakom. Vodstvo kluba je naredilo veliko za stabilizacijo kluba, z mojim prihodom pa so vse dvignili še raven višje. Želim si, da Niš ostane športno mesto!«