22. 7. 2018

Z veličastno zmago do prednosti v drugem delu

Slovenska mladinska reprezentanca je na zadnji tekmi prvega dela s 27:23 premagala Srbijo in v drugi del nese dve točki. Z morebitno zmago se lahko naša ekipa že uvrsti v polfinale.

Slovenija in Srbija sta začeli zelo agresivno, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, ob polovici prvega polčasa pa je bil rezultat poravnan na 7:7. Kmalu zatem so gostitelji prvenstva po golu Grege Ocvirka, z dvanajstimi goli najboljšega strelca tekme, prišli do prednosti dveh golov (10:8). Izbranci srbskega trenerja Nenada Maksića so nalet Slovenije uspeli ustaviti z dobro obrambo in izkoristili napake tekmeca ter pet minut pred koncem prvega polčasa znova povedli s 13:12. Domen Makuc je z uspešnim strelom izenačil na 13:13, Tadej Mazej pa minuto pred koncem Slovenijo znova popeljal v vodstvo in tako postavil končni rezultat prvega polčasa (14:13).

Začetek drugega dela je pripadel domači reprezentanci, ki je z uspešnima zadetkoma Ocvirka in obrambami Gašperja Dobaja ušla na 18:15. Srbi so deset minut pred koncem ogrozili vodstvo, ko so uspešno izkoristili luknje v slovenski obrambi in izenačili na 22:22, a se je nato z nekaj lepimi obrambami zelo izkazal Mark Ferjan, Slovenci pa so na krilih nabito polne dvorane Golovec in Srbom znova ušli in zmagali s 27:23.

Saša Prapotnik, trener Slovenije:

"Cel turnir se že mučimo in se nikakor ne moremo sprostiti. Upam, da smo samo prve tri tekme odigrali v krču in da bomo naslednji dve odigrali bolj sproščeno. Z izkupičkom sem zadovoljen, vendar moramo naslednji dve odločilni tekmi odigrati manj živčno. Dan počitka bomo izkoristili za pripravo na naslednjo tekmo in odpravo napak, ki se še ponavljajo."

Gašper Dobaj, vratar Slovenije:

"Rad bi se zahvalil navijačem, ki so ustvarili nepozabno vzdušje v dvorani. Na srbsko reprezentanco smo se pripravili tako, kot se na vsakega tekmeca, upoštevali smo trenerjeve napotke, dali vse od sebe in tako rezultat ni izostal. Eden izmed naših ciljev je bil iz prvega dela tekmovanja odnesti dve točki, zdaj pa se začne zares."

Igralec tekme: Grega Ocvirk.

MLADINCI, EVROPSKO PRVENSTVO
PRVI DEL, SKUPINA B (DVORANA GOLOVEC)

3. kolo, nedelja, 22. julija:
SLOVENIJA : SRBIJA 27:23 (14:13)
Slovenija: Ferjan, Žabić 2, Kunst, Horzen, Kavčič 2, Rozman, Ocvirk 12, Kotar 3, Pipp, Ozmec, Makuc 2, Mazej 4, Kosi, Dobovičnik, Novak 2, Dobaj.
Srbija: Pisarić 6, Slavuljic, Radivojević, Dosen, Milenković, Miloslavljević, Ivanović 4, Todorović, Mikić, Jandrić, Maksić 8, Mijatović 6, Knezević, Milošević, Pavlović, Trnavac.

NORVEŠKA : IZRAEL 25:30 (10:15)
LESTVICA
1 SLOVENIJA 3 3 0 0 82:66 (+16) 6
2 Srbija 3 2 0 1 88:82 (+6) 4