23. 7. 2018

Po Đurici v vijoličastem še dva Rečana

V vijoličastem dresu bodo v letošnji sezoni kar trije rokometaši iz hrvaške Reke. Vratarju Marinu Đurici, za katerim je odlična sezona v Mariboru, se bosta pridružila še organizator igre Matija Golik in desni zunanji Marin Buneta.

 

25-letni Matija Golik prihaja iz RK Zamet za katerega je v minuli sezone dosegel 132 zadetkov in pri tem imel zavidljiv 65-odstotni met iz igre. Gre za kakovostnega in izkušenega organizatorja igre, nosilca igre v Zametu in enega glavnih tvorcev največjega rokometnega uspeha tega kluba v zadnjih letih, uvrstitve v finale hrvaškega pokala leta 2012.

Najmlajši od reške trojke v vijoličastem, 23-letni Marin Buneta je prestopil iz vrst najboljšega moštva lanskega rednega dela ter na koncu tretje uvrščene ekipe hrvaškega prvenstva, RK Dubrava. Lastnik srebrne medalje iz kadetskega svetovnega prvenstva leta 2013 na Madžarskem je v lanski sezoni za Dubravo dosegel 89 zadetkov.

 

Matija Golik, okrepitev Maribor Branika:

 

"Za mano je res zelo dobra sezona in bil je čas, da stopim stopnico više. Prav zaradi tega se mi je Maribor zdel odlična opcija in upam, da bom tudi tukaj nadaljeval z dobrimi igrami ter tako pomagal klubu do novih uspehov. Zagotovo mi bo lažje in tudi za moštvo, da sta ob meni še dva Rečana v ekipi. Đurico poznam že več kot 10 let in dejal mi je, da gre za zelo urejen klub, kar mi je bilo takoj všeč. Ko sem dobil klic nisem imel niti enega pomisleka, da ne bi sprejel ponudbe. Menim, da je to zame enkratna priložnost za korak naprej v moji karieri."

 

Marin Buneta, okrepitev Maribor Branika:

 

"Želel sem spremembo v svoji karieri. Imel sem nekaj ponudb, a sem se odločil za Maribor. Na osnovi informacij, predvsem s strani Marina Đurice, da se v Mariboru odlično dela in da gre za perspektiven klub z željo po napredku, smo se kar hitro dogovorili za sodelovanje. Verjamem, da se bom hitro privadil na moštvo in način dela, ne nazadnje pa smo vsi trije z Đurico in Golikom čez poletje skupaj pripravljali. Moja pričakovanja so zraven mojega napredka zagotovo enaka kot kluba samega. Želim si, da bi se z dobrimi igrami v obeh tekmovanjih uvrstili čim više ter da bi čim bolj »zagrenili življenje« vodilnim ekipam slovenskega državnega prvenstva."