2. 8. 2018

Matic Verdinek ostaja v Velenju

Slovenski reprezentant Matic Verdinek  in RK Gorenje Velenje sta nadgradila veljavno sodelovanje. Po podpisu novega sporazuma levokrilni rokometaš v Šaleški dolini ostaja vsaj do poletja 2021.

Verdinek je v vrste ose prestopil tik pred začetkom minule sezone, potem ko sta se velenjski in mariborski prvoligaš dogovorila za zamenjavo igralcev – v obratno smer je tedaj potoval estonski reprezentant Andris Celminš. V Mariboru je igral od leta 2013, poprej pa bil član celjskega kluba, v katerem je že kot kadet okusil tudi igranje v članski ekipi.

V minuli sezoni je brzonogi 24-letnik, ki ga odlikujeta dobra obramba ter eksplozivna desnica v napadu, v dresu Gorenja Velenja nastopil na 40 tekmah, na katerih je večinoma igralni čas delil z drugim slovenskim reprezentantom in sedaj že nekdanjim kapetanom črno-rumenih, Nikom Medvedom. Kljub temu je zabil 109 golov. Navijačem je iz minule sezone najbolj ostal v spominu njegov dosežek ob koncu koledarskega leta, ko je v dveh zaporednih dneh s skupno 22 goli najprej potopil Meškov Brest v Ligi SEHA Gazprom ter nato še Grosuplje v slovenskem pokalnem tekmovanju.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:

"V debitantski sezoni pri RK Gorenje Velenje je Matic le še potrdil svojo igralsko kakovost. Ob tem se je izkazal kot izredno pozitivna osebnost na in ob igrišču, ki bi si je v svojih vrstah želel vsak trener. Po prvotnem dogovoru nas je z Maticem vezala še enoletna pogodba z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono, z novim sporazumom pa je sklenjeno povsem novo triletno sodelovanje do leta 2021. Izredno smo veseli, da je igralec njegovega kova v našem klubu prepoznal pravo sredino za svoj nadaljnji igralski napredek."

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

"Pred letom dni so mi pri RK Gorenje Velenje ponudili možnost, da sem se na moji športni poti povzpel stopničko višje. V Velenju se počutim odlično, obenem imam tu na voljo vse pogoje za napredek, zato sem bil izjemno vesel, ko mi je klub ponudil nov predlog sodelovanja. Upam in želim si, da bomo s soigralci v naslednjih sezonah kar največkrat razveselili naše navijače."