16. 8. 2020

Krkaši osvojili domač mednarodni turnir

V organizaciji Moškega rokometnega kluba Krka se je v soboto sklenil tridnevni, že četrti mednarodni rokometni turnir »Krka 2020«. Prireditev je potekala za zaprtimi vrati, torej brez gledalcev, kar je bilo nekoliko neobičajno tudi za rokometaše, ki so bili prikrajšani za vzpodbudne aplavze in navijanje s tribun. Zdravje in varnost gledalcev, rokometašev in osebja so naša največja skrb v času pandemije novega koronavirusa, pa je o razlogih za prireditev za zaprtimi vrati komentiral klubski sekretar Gregor Šuštaršič. 

Tudi letos je dolenjski prvoligaš v sklopu pripravljalnega obdobja na novo rokometno sezono v Novem mestu gostil dve močni zasedbi in sicer lani tretjeuvrščeno moštvo trebanjskega Trima, ki bo nastopal v EHF ligi Evropa, in avstrijskega prvoligaša, ki je v minuli sezoni osvojil četrto mesto.

Turnir sta z uvodno, četrtkovo tekmo odprla stara znanca in večna rivala MRK Krka in RK Trimo Trebnje, ki je na koncu moral priznati premoč Novomeščanom. Izredno zanimiva tekma se je razpletla po željah varovancev trenerja Romana Zarabca, ki navdušenja nad fanti po tekmi ni skrival. Petkovo dogajanje v dvorani Marof je ponudilo še eno odlično rokometno predstavo, kjer so več znanja in motivacije prikazali varovanci Uroša Zormana, čeprav so odpor avstrijskega Ferlacha strli šele v končnici sicer izenačene tekme. Turnir so Krkaši sklenili še z eno vrhunsko predstavo, saj so na kolena spravili avstrijskega prvoligaša, čigar ekipo vodi Uroš Šerbec.

Rokometaši MRK Krka so tako po dveh odigranih tekmah turnir sklenili na prvem mestu, trebanjska ekipa je prejela pokal za drugo, avstrijski Ferlach pa za tretje mesto. Pokale je na današnji zaključni prireditvi v imenu Mestne občine Novo mesto, ki je poleg generalne pokroviteljice kluba, podjetja Krka d.d. in drugih pokroviteljev, ki so omogočili finančno izvedbo turnirja, podelila višja svetovalka za šport in mladino Ivica Menger.

Rezultati tekem:
MRK KRKA – RK Trimo Trebnje 28:21 (17:11)
RK Trimo Trebnje- SC Ferlach 35:31 (17:15)
MRK KRKA – SC Ferlach 31:23 (16:14)

Roman Zarabec, trener MRK Krka: 
"Sem vesel, da je turnir pokazal nekaj pozitivnih stvari, predvsem mentalno, da so fantje zaupali vase, po drugi strani pa so tudi rezervisti dokazali, da na njih lahko še kako računamo. Imamo sicer nekaj poškodb, saj smo danes igrali brez dveh pomembnih členov v obrambi in napadu. So pa drugi pokazali svojo zrelost. Želim si, da fantje skupaj rastejo, da zaupajo v svoje sposobnosti. Naredili bomo vse, da bodo še naprej dobro vadili".

Jaka Avsec, igralec MRK Krka: 
"Upam, da bomo uspeli tako formo čim dlje zadržati in jo še nadgraditi. Mislim, da smo se s fanti super ujeli, saj se dobro sporazumevamo tako v obrambi kot v napadu in srčno upam, da bomo tako skupaj le še bolj napredovali."

Rokometaše Krke v sklopu pripravljalnega obdobja čaka še nekaj prijateljskih tekem, omenjeni turnir pa je bil dobra odskočna deska za nadaljnje delo in dvig motivacije ob skorajšnjem začetku tekmovalne sezone, ki se začenja čez slabe tri tedne, natančneje 5. septembra.