4. 9. 2020

Trebanjci v soboto gostijo povratno tekmo kvalifikacij za Ligo EHF

Rokometaše Trima Trebnjega v soboto, ob 19.00, čaka zelo pomembna tekma, saj je na sporedu povratni obračun s portugalskim prvoligašem Belenensesom. Moštvo ima s prve tekme nekaj zadetkov prednosti, a napredovanje nikakor še ni zagotovljeno. Pred 100 gledalci bodo fantje deležni podpore zvestih trebanjskih navijačev.

Trebanjci so uspešno pričeli tekmovalno sezono. Prejšnji vikend z odliko opravili delo na Portugalskem v Lizboni, v sredo na uvodni tekmi Lige NLB premagali RD Koper, zdaj pa je pred njimi še tretja tekma v tednu dni. Prihaja portugalski Belenenses.

Četrta najboljša zasedba minule sezone portugalskega prvenstva je v Trebnje prispela že v četrtek in bo v prihodnjih dneh nastanjena v Novem mestu. V petek jo čaka uvodni trening v trebanjski dvorani, v soboto pa bo šlo zares.

Prenos tekme bo moč spremljati tudi na trebanjski Facebook strani.

Žan Grojzdek, igralec RK Trimo Trebnje:
"Na prvih dveh tekmah smo obračuna odprli slabo, vendar se je na koncu obakrat dobro končalo. Zavedamo se da, lahko pokažemo še veliko več in prva priložnost za boljšo igro bo že v soboto. Z maksimalno zbranostjo in borbo gremo na zmago. Gremo Trimo!"

LIGA EHF, KVALIFIKACIJE, 1. KROG, 2. TEKMA:

Sobota, 5. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Trebnje):
RK TRIMO TREBNJE – CF BELENENSES (prenos na Facebook strani RK Trimo Trebnje) [28:23]*

*rezultat prve tekme. V drugi krog bo napredovala ekipa z boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru izenačenega izida po obeh tekmah bo napredovala ekipa, ki je v gosteh dosegla več golov.