4. 9. 2020

Hebar Ormožane popeljal do zmage na uvodni tekmi

V petek se je nadaljevalo tekmovanje v 1. krogu Lige NLB. V Ormožu je domači Jeruzalem proti Dobovi vodil celotno tekmo, a se ta nikakor ni predala. Pet minut pred koncem je ekipi ločil le zadetek,končnih 28:25 pa je s svojim 11. zadetkom postavil domači junak obračuna, Martin Hebar.

Prva tekma nove sezone je bila na sporedu v sredo, ko je Trimo Trebnje na domačem igrišču s 25:24 ugnalo Koper. Preostali pari bodo na igrišče stopili v soboto. Aktualni prvaki iz Celja bodo ob 18. uri pričakali novince iz vrst LL Grosista Slovana, ob 19.00 pa bo v Ribnici gostoval škofjeloški Urbanscape, Slovenjgradčani se bodo odpravili v Novo mesto, Ljubljana bo debi med prvoligaši dočakala v Velenju, v Izolo pa se bo odpravila zasedba iz Maribora.

LIGA NLB, 1. KROG:

Petek, 4. septembra:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRD DOBOVA 28:26 (15:14)
Hebar 11 (4), Čudič 5; Košir 5, Markušić 4.


Igralec tekme: Martin Hebar (RK Jeruzalem Ormož)

Prleki so na najboljši možni način odprli novo sezono in osvojili prvi par točk v elitnem ligaškem tekmovanju.

Gostitelji so uvodoma povedli s 5:1, a Dobovčani so kmalu vzpostavili ravnotežje in se jim v 22. minuti približali na gol zaostanka (11:12). V ormoški dvorani se je do konca prvega in v začetku drugega polčasa odvijal enakovreden obračun.

V začetku druge polovice tekme sta bili ekipi izenačeni (15:15), a so izbranci domačega trenerja Saše Prapotnika v nadaljevanju dvignili raven svoje igre in v 45. minuti po golu Tea Šuleka povedli z 21:17. Lepe prednosti v končnici dvoboja niso zapravili, čeprav so se jim Posavci v končnici dvoboja približali in prepolovili zaostanek.

V domači ekipi je blestel Martin Hebar z enajstimi goli, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Matej Košir s petimi zadetki.

Ormoška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Dobove pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 12. septembra.

IZJAVI PO TEKMI:

Martin Hebar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Po pričakovanju smo se za zmago nad močno zasedbo Dobove morali maksimalno potruditi. V drugem polčasu so nas gostje skoraj ujeli, a je na našo srečo vratar Aleš Zemljič odlično opravil svojo nalogo. Še imamo rezerve in le-te bo potrebno na prihodnjih tekmah izkoristiti, če bomo želeli zbirati točke. S svojo igro sem zelo zadovoljen. Trdo delo skozi celotno poletje se mi je izplačalo."

Tilen Leben, rokometaš MRD DObova:
"Zmaga Jeruzalema Ormoža je zaslužena. Storili smo preveč napak v napadu, kar nas je drago stalo. Menim, da smo sposobni prikazati precej boljše predstave. Smo pa veseli, da se je Liga NLB začela."

Sobota, 5. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Facebooku)

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na Facebooku)

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:
MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 (prenos na Facebooku)
RK GORENJE VELENJE : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebooku)
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK MARIBOR BRANIK (prenos na Facebooku)

Že odigrano, sreda, 2. septembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER 25:24 (13:14)
Kotar 7, Didovič in Cirar (2) po 4; Poklar 7, Kete (1) in Jovičič po 5.