17. 9. 2020

V Celje se vrača Žiga Mlakar

RK Celje Pivovarna Laško se je za sodelovanje vsaj do konca sezone dogovoril z desnim zunanjim igralcem, Žigo Mlakarjem, ki se je pred dnevi razšel z Zagrebom, pred tem pa je igral za poljsko Wislo.

Po koncu sezone 2018 je Žiga Mlakar, igralec, ki je bil vzgojen v najboljši rokometni šoli v Evropi, zapustil domače mesto in se preizkusil v tujini. Odpravil se je na Poljsko, kjer je zelo uspešno nastopal za Wislo Plock in v dveh evropskih sezonah dosegel zanje 78 zadetkov. Pred to sezono je prestopil v Zagreb, kjer bi se moral na igrišču srečati z našo ekipo, a zgodba se je obrnila. V Zagrebu so se zgodile številne spremembe in pojavila se je možnost prekinitve pogodbe ter vrnitev v Celje. Tam je Mlakar prvič nastopil v letu 2003 za mlajše dečke, za člansko ekipo pa debitiral leta 2010, se vmes za eno sezono preselil tudi v Maribor, sicer pa v dresu Celja Pivovarne Laško zbral 288 nastopov, na katerih je dosegel 879 zadetkov. Sodelovanje je sklenjeno do konca sezone, z možnostjo podaljšanja.

Žiga Mlakar, povratnik v celjski dres:
"Vesel sem, da se vračam v Celje. V Zagrebu se je situacija obrnila in začutil sem, da je bolje, da se vrnem v klub kjer sem odrasel. Tu sem se vedno dobro počutil in prikazal svoje najboljše predstave. Vračam se med ljudi, ki jih spoštujem, cenim in v tej situaciji je bila to lahka odločitev. Verjamem, da bom v sezoni lahko pomagal tako z izkušnjami, bodisi pozitivnimi, bodisi negativnimi, ki sem jih pridobil v tujini, kot seveda tudi z igrami. Verjamem, da sem s prej omenjenimi izkušnjami postal še boljši in da bom lahko pomagal ekipi. Prepričan sem, da bomo dihali kot eno in da bomo skupaj prikazali številne dobre predstave, navduševali navijače in uresničevali cilje."

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Ponudila se nam je izredna priložnost, ki smo jo morali izkoristiti. Namreč na položaju desnega zunanjega imamo dva mlada igralca, ki imata kar nekaj težav s poškodbami in ko sta se Žiga in Zagreb razšla, smo hitro našli skupni jezik. Žiga je izkušen igralec, čvrst, strelec od daleč, ves čas je igral ligo prvakov in verjamem, da bo velik plus naši ekipi, kot tudi Maticu in Tadeju na tem položaju. Sezona je dolga in minutažo bomo razdelili med vse, gotovo pa bo sedaj tudi njima lažje, saj bosta ob sebi imela izkušenega igralca, kar pomeni, da bosta razbremenjena in bosta lahko pokazala še več."