22. 9. 2020

Krimovke v karanteni, tekme prestavljene

Rokometašice Krima Mercatorja so minuli konec tedna v Rusiji odigrale drugo tekmo Lige prvakinj in z zadetkom v zadnji sekundi osvojile prvo točko v najbolj kakovostnem ženskem klubskem tekmovanju. Žal pa je dvoboj med Ljubljančankami in rokometašicami iz Rostov-Dona poleg veselja prinesel tudi skrb v teh že tako večini nič kaj prijaznih časih. Na poti v domovino se je na testiranju na letališču v Frankfurtu namreč izkazalo, da je ena oseba v Krimovi delegaciji bila pozitivna na virus Covid-19.

Krimovke so bile po protokolu evropske sezone 2020/21 pred odhodom v Rusijo že testirane. Vsi testi so bili negativni. Na poti nazaj v Slovenijo pa je bil en test pozitiven. Ekipa je zaradi stika z okuženo osebo že v odrejeni 10-dnevni karanteni, prekinjen je trenažni proces, odložene pa so vse njihove tekme. Prva bi morala biti na sporedu že minuli ponedeljek proti Zagorju. Prestavljena je tudi sobotna tekma Lige prvakinj proti danskemu Esbjergu in obračun v 1. ženski rokometni ligi z novomeško Krko.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:
"Vedeli smo, da možnost takšnega razpleta v obdobju pandemije obstaja, a si tega, jasno, nikakor nismo želeli. Sila neprijetno je, da se nam je to zgodilo ravno v času, ko smo v naletu in kažemo zares dobre igre ter povzročamo obilico težav nekajkrat bogatejšim klubom. Naša delegacija je bila v Rusiji, ki je na seznamu rdečih držav, izpostavljena najvišji stopnji tveganja. Nihče ne ve, v kakšnem stanju bo ekipa po 10-dnevni karanteni, brez pravega trenažnega procesa, vsekakor pa brez kolektivne vadbe in treninga z žogo. V teh trenutkih bi si še toliko bolj želeli, da bi se tekmovanje odvijalo v obliki turnirjev, na katerih bi precej bolje in bolj zanesljivo zagotovili varnost nastopajočih ter nemoteno izvedbo dvobojev."